Aardappelsalade met appel en radijs

Aardappelsalade met appel en radijs

Een perfect bijgerecht voor bijna alles en een aardappelsalade vinden wij het lekkerst op warme zomerdagen. Vroeger noemden wij het altijd huzarensalade, maar dan werd er vlees in verwerkt. Je kunt dit frisse gerecht serveren op een feestje,  een barbecue of een picknick en het is gemakkelijk te maken in grote hoeveelheden indien nodig. Normaal gesproken eten we geen aardappelsalade in de winter, maar waarom eigenlijk niet vraag ik mezelf af?

Deze gezonde en veganistische aardappelsalade met interessante smaken is heerlijk en gemakkelijk te bereiden. Het is lekker als er ook iets knapperigs in zit, vandaar dat ik appel en radijs toevoeg.

  • Ingrediënten
  • 2 kilo vastkokende aardappelen
  • 2 appels met zoetzure smaak (Ik gebruikte Elstar), in stukjes gesneden (laat de schil er omheen)
  • 12 radijzen, fijngesneden
  • 8 augurken, in stukjes gesneden
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 4 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ½ citroen
  • 2 eetlepels veganistische mayonaise
  • 2 eetlepels plantaardige yoghurt
  • 2 theelepels zoete ketjap manis
  • 3 theelepels mosterd of voeg naar smaak toe
  • Gemalen peper
Aardappelsalade met appel en radijs • errer.nl
  • Bereiding
  1. Was en schrob de aardappelen onder stromend water. Gebruik een borstel om vuil en zand te verwijderen.
  2. Doe de aardappelen in een grote pan met kokend water en laat zachtjes koken gedurende ongeveer 15-20 minuten, tot ze beetgaar zijn. Prik met een vork even om te kijken of ze klaar zijn. Ze moeten niet te gaar zijn, de aardappelen mogen niet uit elkaar vallen bij het snijden.
  3. Giet ze af, laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Snijd de aardappelen pas in stukjes als je ze gebruiken voor de salade (je kunt de schil eraf halen, maar waarom zou je). Voeg 4 eetlepels olijfolie toe, de gemalen peper en knijp de citroen uit, meng dan alles voorzichtig door elkaar.
  5. Maak de dressing door het combineren van de mosterd, ketjap, mayo en yoghurt en roer door elkaar.
  6. Voeg de appel, ui, radijs, augurk en bieslook (niet alles) en de dressing aan de afgekoelde aardappelen toe en schep even om tot alles goed gemengd is.
  7. Ik adviseer om de aardappelsalade een paar uurtjes in de koelkast te zetten om de smaken er in te laten trekken.
  8. Serveer de aardappelsalade in een grote schaal en garneer met de bieslook en gemalen peper.
  9. Als je aardappelsalade overhoudt kun je deze prima bewaren in de koelkast voor enkele dagen.
  • Tips
  1. Voeg gehakte walnoten toe
  2. Voeg selderij toe
  3. Gebruik kappertjes in plaats van augurken
  4. Je kunt de aardappelen ook een dag van tevoren koken, bewaar ze dan in de koelkast
Aardappelsalade met appel en radijs • errer.nl
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Errer

Errer

Errer (uitgesproken als èrréé) komt uit het Frans en staat voor reizen, dwalen, zwerven. We willen een leven creëren dat reizen en werken combineert. De rug toe keren naar de sleur en de ‘9 tot 5’ mentaliteit. Herinneringen maken in plaats van dingen verzamelen. Een gezonde en duurzame manier van leven. Veganistisch eten is onderdeel van deze levensstijl. Nieuwsgierig? Probeer dan onze recepten en lees onze reisverhalen.

Klik op foto om onze feed te zien