Aziatisch wokgerecht met quinoa

Aziatisch wokgerecht met quinoa

Yumm! Een Aziatisch wokgerecht is altijd heerlukk! Dit wokrecept bevat lekker veel groenten, is veganistisch en wordt geserveerd met heerlijk gezonde quinoa. Kokosmelk, limoen, peper, sojasaus, knoflook, kerriepoeder, gember en koriander zijn de smaakmakers van dit Aziatische wokrecept. Koriander is uiteraard onmisbaar in de Aziatische keuken. Als groenten heb ik sugar snaps, puntpaprika en paksoi gebruikt. De plantaardige kipstukjes van Vivera dienen als eiwitbron en zijn gewoon erg lekker. Dit wokrecept is zo klaargemaakt, maar de meeste tijd gaat zitten in het snijden van de groenten. Eet smakelijk!

Ingrediënten aziatisch wokgerecht

  • 150 gram quinoa
  • Plantaardige kipstukjes, ik had die van Vivera
  • 3 stronken paksoi
  • 1 rode puntpaprika
  • 200 gram sugar snaps
  • Rode ui
  • Kokosmelk, ongeveer 300 ml
  • Eetlepel sojasaus
  • Halve limoen
  • 3 tenen knoflook
  • 3 cm verse gember
  • Rode peper
  • Bosje verse koriander
  • Theelepel kerriepoeder
Aziatisch wokgerecht met quinoa, paksoi en sugar snaps • errer.nl
Aziatisch wokgerecht met quinoa

Bereiding aziatisch wokgerecht

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking.
  2. Was en snij de groenten. Snij de paksoi en hou de stelen en het blad gescheiden. Snij de puntpaprika in stukjes. Hak de rode peper fijn, rasp de gember en snipper de rode ui. Snij de steeltjes van de koriander en snij in stukjes.
  3. Zet een wok op middelhoog vuur, voeg een scheutje olie toe en bak de kipstukjes een paar minuutjes. Voeg de rode ui en rode peper toe. Als de ui glazig is, pers je de knoflook uit boven de pan en voeg je de geraspte gember en de kerriepoeder toe.
  4. Voeg na een minuutje de sugar snaps en de paprika stukjes toe. Na drie minuten voeg je de gehakte stukjes stelen van de paksoi en de koriander steeltjes toe en roerbak je nog 2 minuten. Doe de kokosmelk erbij. Na 6 minuutjes sudderen voeg je het sap van een halve limoen en een eetlepel sojasaus toe en is je wokrecept helemaal af. Meng een deel van het korianderblad door de saus. Serveer de saus met de quinoa en de restanten blaadjes koriander.

Tips wokrecept

  • Serveer er cassave kroepoek bij. Gebruik de kroepoek om je eten mee op te lepelen, een perfect aanvulling voor dit wokrecept. 
Aziatisch wokgerecht met quinoa, paksoi en sugar snaps • errer.nl
Aziatisch wokgerecht met quinoa
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
@errer.travel
klik om te vergroten, meer foto's en om onze opmerkingen te lezen
Lees onze reisverhalen