Wie zijn wij?

Errer (uitgesproken als èrréé) komt uit het Frans en staat voor zwerven, dwalen, reizen, rondhangen. Dit is hoe we onszelf in het leven zien. We willen een leven creëren dat creativiteit, reizen en vrijheid combineert. Buiten zijn in de natuur, fotografie, bloggen en recepten ontwikkelen zijn dingen die ons gelukkig maken. We willen simpelweg de dingen doen die we leuk vinden. Het leven creëren dat we willen leven. Gezond leven en samen genieten van onze avonturen. Dit kan ver weg zijn, maar ook dichtbij huis.

Duitse alpen
Berchtesgaden, Duitsland

Errer

Het errer logo bestaat uit de twee middelste ‘r’ die in tegenovergestelde richting naast elkaar staan. Voor ons betekent dit een richtingaanwijzer. Het staat voor onze keuzes die we moeten maken en de koers die we telkens aanpassen. Ons leven is een reis waarbij we vaak van koers veranderen.

We volgen ons hart. En willen het leven leiden dat we willen leven. Dit klinkt simpel, maar dat is het niet altijd. Want hoe vaak worden mensen niet beïnvloed door mensen om zich heen. We vragen onszelf voortdurend af wat belangrijk voor ons is in plaats van te doen wat als ‘normaal’ wordt beschouwd. Niemand zou moeten beslissen wat jij moet doen. Iedereen heeft een keuze, zelfs als je denkt dat je die niet hebt.

Ons leven

We willen denken in uitdagingen en niet in zekerheid. Reizend door het leven. Proberen de rug toe te keren naar de ‘9 tot 5’ mentaliteit, de sleur en het eindeloos verzamelen van spullen. We trekken ons niets aan van mensen die het ‘normaal’ vinden dat je een goed betaalde baan hebt, gaat trouwen, kinderen krijgt en een te groot huis koopt. Voor ons klinkt dit eerder als een nachtmerrie. Laat je niet wijs maken dat iets niet realistisch of haalbaar is. Vaak is de reden van een oordeel dat mensen het zelf niet proberen.

Elswout, Overveen
Elswout, Overveen

Plantaardig eten

Een gezonde en bewuste levensstijl vinden wij erg belangrijk. We proberen zo duurzaam mogelijk te leven. Jaren geleden aten we nog af en toe vlees. Ongeveer 10 jaar geleden zijn we hiermee gestopt en eerlijk gezegd vinden we het nu achteraf vreemd dat we hier niet eerder mee gestopt zijn. Het dierenleed speelt de grootste rol voor ons om geen vlees meer te eten. Nu zien we het als iets barbaars om dieren te doden enkel voor consumptie. Daarnaast speelt de opwarming van de aarde en de impact op de natuur ook mee om geen vlees meer te eten.

Vanaf januari 2020 hebben we besloten om helemaal veganistisch te gaan eten. Want waarom zullen we überhaupt nog dierlijke producten eten? We weten nu dat er ook veel dierenleed schuil gaat achter de zuivel- en eierindustrie. Het feit dat dieren gebruikt worden voor voedsel voelt niet goed voor ons. Daarbij is plantaardig eten goed voor de aarde en voor je gezondheid. Overigens is het echt niet moeilijk om plantaardig te eten. Er zijn vele lekkere alternatieven.

Gezond leven

Voor ons betekent gezond eten; zoveel mogelijk onbewerkt, biologisch, geen toegevoegde suiker, weinig zout, niet te veel koolhydraten, gevarieerd en een “normale” portie. Veel groenten, fruit, noten en volkoren producten. Zoveel mogelijk pure ingrediënten. Omdat Sabine graag kookt, kun je haar heerlijke veganistische recepten vinden op deze website.

Thuis gebruiken we onze fietsen vrijwel elke dag. We hebben geen auto, we huren alleen een auto als dat nodig is. We willen bewust geen kinderen. In plaats van kinderen hebben we een lieve kat en hij krijgt alle liefde. Het is lastig, maar we proberen niet te vaak verre reizen te maken en de natuur altijd te respecteren. We kiezen niet voor grote luxe hotels, maar verblijven liever in een kleine Airbnb of een eco-resort waar duurzaamheid centraal staat.

We hebben niet de behoefte om veel geld te verdienen en veel bezittingen te verzamelen. Dat brengt ons geen vreugde. Flexibel en onafhankelijk zijn is het belangrijkste voor ons. We hopen met errer veel creatieve projecten te doen in de toekomst. De vrijheid om te doen wat we leuk vinden, maakt ons gelukkig.

Sabine, Remco and Sushi

Een hart voor errer