Samos bij nacht • errer.nl

Fotografie; onze passie

Fotografie is gaandeweg onze passie geworden en dan voornamelijk in de natuur. Vroeg wakker worden terwijl iedereen nog slaapt en het lijkt alsof de wereld stil staat. De stilte die je ervaart. Samen naar buiten gaan. We spenderen liever een dag in een natuurgebied dan in een stad vandaar onze voorkeur om in de natuur te fotograferen. Hoe meer tijd we spenderen in de natuur, des te meer respect we krijgen voor de natuur.

Het fotograferen tijdens de gouden uurtjes zijn echt de mooiste momenten, het licht is dan fantastisch. We worden steeds enthousiaster en ontwikkelen onszelf steeds verder. Voor het fotograferen moet je namelijk vrij technisch zijn. De basis is het instellen van het diafragma, sluitertijd en iso. Goed voorbereiden is ook onderdeel van fotografie; de planning en de route ernaartoe en het vergaren van informatie over de locatie.

Het geeft een kick wanneer je een gave foto hebt gemaakt en om deze vervolgens in Lightroom nog beter te maken. Het is tof om onze creativiteit los te laten in het fotograferen en het editen en merken dat het zelfs verslavend kan zijn. Altijd op zoek naar nog mooiere en technisch betere plaatjes. Het is zo divers; het spelen met licht, kleuren, scherptediepte, compositie, uitsnede. Het grote voordeel van fotografie is ook dat we veel op stap gaan, lekker naar buiten en we ons kunnen ontspannen. Daarbij is fotografie een perfectie combi met reizen, een andere passie van ons.

Wij werken meestal met een statief om de camera zo stil mogelijk te houden. Daarnaast gebruiken we een afstandsbediening voor de foto’s waar we beiden op staan, voornamelijk voor Instagram. Op dit moment schieten we met een Canon 750 D en lenzen Sigma 24 mm f/1.4 en Canon 50 mm f/1.8, maar we gaan binnenkort over op de full frame camera Canon 6D MarkII. Langzamerhand breiden we onze uitrusting uit.

Foto bewerkingen

Meer in Duitsland voor bewerking • errer.nl
Voor
Amsterdamse bos voor bewerking • errer.nl
Voor
Portret fotografie voor bewerking • errer.nl
Voor
Elswout, Overveen voor bewerking • errer.nl
Voor
Meer in Duitsland na bewerking • errer.nl
Na
Amsterdamse bos na bewerking • errer.nl
Na
Portret fotografie na bewerking • errer.nl
Na
Elswout, Overveen na bewerking • errer.nl
Na

Team errer