magische week in Haus Oberlantal Berchtesgaden

magische week in Haus Oberlantal Berchtesgaden

In december hebben we een magische week gehad in Ramsau bei Berchtesgaden, in het zuidoosten van Beieren, Duitsland. Het plaatsje wordt vaak zo genoemd omdat het verward kan worden met Ramsau in Oostenrijk. Haus Oberlantal ligt in Berchtesgaden Nationaal park en dit is het enige Duitse Nationale park in de Alpen. Deze regio wordt gezien als een van de mooiste van Duitsland. Via Airbnb hebben wij van tevoren een appartement geboekt voor een verblijf van een week in Haus Oberlantal. Het wordt een week om nooit te vergeten. We komen hier zeker nog eens terug in een ander seizoen. Ben je van plan om Berchtesgaden te bezoeken, dan raden we je Haus Oberlantal ten strengste aan!

Cabin vlakbij Haus Oberlantal • errer.nl
Cabin dichtbij Haus Oberlantal

Haus Oberlantal

Wij houden ervan om onafhankelijk te zijn wanneer we een reis maken en een appartement geeft ons veel vrijheid. Daarbij is een appartement ook handig als je low budget wilt reizen. Haus Oberlantal ligt 800 meter hoog boven op een berg en is omringd door groene weides en bergen. Via een kronkelige bergweg rij je naar het idyllische huis. Het historische huis van zo’n 300 jaar oud ligt prachtig gelegen. Wanneer we aan komen rijden worden we direct vriendelijk ontvangen door Hanz en Kathrein, de eigenaren van het appartement waar zij zelf overigens onder wonen. Ze verhuren slechts 1 appartement, en je bent dus hun enige gast. Een voordeel, want het is heerlijk rustig en je krijgt alle aandacht.

Balkon van het Airbnb appartenment in Haus Oberlantal Berchtesgaden • errer.nl
Balkon appartement Haus Oberlantal

Omgeving Ramsau bei Berchtesgaden

Berchtesgadener Land is een populaire streek in Duitsland en leeft van het toerisme. De Watzmann is de hoogste berg in het Nationale Park Berchtesgaden en wordt ook wel ‘’Watzmann mit frau und kindern’’ genoemd, omdat de Watzmann uit 1 hoge top en een aantal lagere bestaat. Vanuit Haus Oberlantal heb je een fantastisch uitzicht op de Watzmann en de Hochkalter. Het Nationale Park ligt begrensd aan Oostenrijk. In de tweede wereldoorlog was Berchtesgaden een belangrijke plaats voor Hitler, hij woonde namelijk op de Obersalzberg vlakbij Berchtesgaden.

Haus Oberlantal ligt heerlijk afgelegen midden in de natuur maar toch ben je ook binnen 15 minuten met de auto in Ramsau en Berchtesgaden. De Königssee ligt op zo’n 20 minuten rijden met de auto. Je hoeft je appartement maar uit te stappen en je staat in het Nationale park, een perfecte uitvalsbasis om te wandelen.

Het is er zo heerlijk rustig en je komt in Haus Oberlantal helemaal tot rust. Wij verblijven hier in December en het sneeuwt toevallig 5 dagen lang. We genieten hier volop van de sprookjesachtige witte winterlandschappen, maar we kunnen ons voorstellen dat het in het voorjaar en de zomer ook geweldig is. Dan kun je genieten van een ontbijtje op het knusse balkon en de schapen van Franz in de weide.

Uitzicht vanaf Haus Oberlantal Berchtesgaden • errer.nl
Uitzicht Haus Oberlantal

Fantastisch verblijf in Berchtesgaden

De omgeving van Berchtesgaden is fantastisch, maar je reis wordt extra speciaal als je verblijf ook nog eens heel fijn aanvoelt. De Airbnb Haus Oberlantal geeft onze reis dan ook dat extra’s en we wanen ons in een sprookje. Kathrein en Franz verwelkomen ons met een flesje wijn en geven een rondleiding door het brandschone appartement. Ze zijn enorm vriendelijk en elke dag is er de mogelijkheid om even iets te vragen of even een praatje te maken. Totaal niet geforceerd en heel gemoedelijk. Het is altijd een voordeel om bij locals te verblijven en op die manier leer je de omgeving van Berchtesgaden beter kennen. Franz houdt ook schapen en kippen. Het is altijd leuk als er dieren gehouden worden vinden wij.

Schapen van de eigenaar Franz • errer.nl
Schapen van Franz
Schapen • errer.nl
Schapen van Franz
Schapenverblijf naast Haus Oberlantal Berchtesgaden • errer.nl
De schapenstal van Franz

Het appartement Haus Oberlantal

Als we een dagje op pad zijn geweest of door de sneeuw hebben gelopen is het weer heerlijk thuiskomen. Het appartement is knus, goed geïsoleerd, warm, mooi afgewerkt, ruimtelijk, mooie houten details, modern en van alle gemakken voorzien. Het appartement is door Hanz en Kathrein zelf gebouwd en ingericht en is nog geen jaar oud. De bank kan uitgeklapt worden als ligbank en daar maken wij ‘s avonds gretig gebruik van. De nachten zijn zo enorm stil, dat het slapen een genot is.

De uitzichten vanaf het balkon zijn adembenemend en de lucht die we inademen is heerlijk schoon. De bergen, de sneeuw en de wolken die voorbijtrekken zijn om van te smullen. Het is een magische plek. En wanneer we in de ochtend vroeg vertrekken om weer naar huis te rijden staan Hanz en Kathrein ons vriendelijk uit te zwaaien. Dit is nu precies een Airbnb waar alles perfect is en waar je van tevoren op hoopt.

Panorama uitizicht over Haus Oberlantal Berchtesgaden • errer.nl
Panorama uitzicht met Haus Oberlantal in het dal
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Berchtesgaden bezocht in december 2019

@errer.travel
klik om te vergroten, meer foto's en om onze opmerkingen te lezen
Lees onze vegan recepten