Linzenballetjes met couscous salade

Linzenballetjes met couscous salade

Linzen zijn lekker en gezond en ook super veelzijdig. Het zijn geweldige vleesvervangers, omdat ze veel eiwitten, ijzer en B-vitamines bevatten. Bovendien zijn linzen in vergelijking met vlees gevuld met vezels, bevatten ze geen zout en geen verzadigde vetten. Een ander groot voordeel is dat ze ook een lagere milieu-impact hebben.

In dit recept heb er nu eens linzenballetjes van gemaakt. De linzen heb ik samen gecombineerd met knoflook, ui, komijn, gerookte paprikapoeder, tomatenpuree en volkorenmeel. Yumm! 

Naast het feit dat ze erg smakelijk zijn, zien ze er erg feestelijk uit. En als je dat combineert met een makkelijke couscous salade met verse spinazie, gebakken paprika, koriander, citroen en olijfolie heb je een hele mooie voedzame veganistische maaltijd. En wat wij zo leuk vinden is om alles in een grote schaal te doen om er vervolgens met ons tweetjes uit te eten. Serveer klodders hummus over de couscous en aanvallen maar.

  • Ingrediënten

Linzenballetjes

  • Linzen, blik 400 gram (uitgelekt 270 gram), je kunt natuurlijk ook gedroogde linzen nemen
  • 3 tenen knoflook
  • Ui, fijn gesnipperd
  • 2 theelepels komijnzaad, fijnmalen in de vijzel (of komijnpoeder)
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Blikje tomatenpuree, 70 gram
  • 20 gram spelt volkorenmeel, of maal havermout fijn in de keukenmachine

Couscous salade

  • 150 gram couscous
  • Rode paprika
  • 2 handen verse spinazie
  • Hand verse koriander
  • Sap van een halve citroen
  • Scheut goede olijfolie
  • Hummus
Linzenballetjes met couscous salade • errer.nl
  • Bereiding
  1. Spoel de linzen af, laat uitlekken.
  2. Doe de linzen in de keukenmachine, voeg de ui, tomatenpuree, komijnpoeder, gerookte paprikapoeder en volkorenmeel toe. Pers de tenen knoflook uit. Draai de keukenmachine en haal het beslag eruit. Draai hier ongeveer 20 linzenballetjes van en zet een half uurtje in de koelkast, zodat ze iets steviger worden.
  3. Was de koriander en hak grof. Was de paprika en snij in repen. Haal de stelen van de spinazie af en was de spinazie indien nodig. Scheur dan de spinazie in stukken, niet snijden.
  4. Wel de couscous.
  5. Haal de linzenballetjes uit de koelkast en bak in de koekenpan op middelhoog vuur totdat ze bruin kleuren, de balletjes blijven redelijk zacht. Keer ze regelmatig om.
  6. Bak intussen ook de paprika repen.
  7. Voeg de koriander, citroensap, spinazie, paprika en een scheut olijfolie toe aan de couscous en meng.
  8. Serveer de couscous salade in een grote schaal en leg de linzenballetjes erop met klodders hummus. Wij hebben met z’n tweetjes uit de schaal gegeten. Echt smullen!
  • Tips
  • Varieer met groenten naar jouw keus, wat jij lekker vindt.
Linzenballetjes met couscous salade • errer.nl
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Errer

Errer

Errer (uitgesproken als èrréé) komt uit het Frans en staat voor reizen, dwalen, zwerven. We willen een leven creëren dat reizen en werken combineert. De rug toe keren naar de sleur en de ‘9 tot 5’ mentaliteit. Herinneringen maken in plaats van dingen verzamelen. Een gezonde en duurzame manier van leven. Veganistisch eten is onderdeel van deze levensstijl. Nieuwsgierig? Probeer dan onze recepten en lees onze reisverhalen.

Klik op foto om onze feed te zien