Noodles met ananas en peulen in zelfgemaakte zoetzure saus

Noodles met ananas en peulen in zelfgemaakte zoetzure saus

Zoetzure saus had ik nog nooit zelf gemaakt, dus dat moest er eens van komen. Na research op het Internet heb ik mijn eigen variatie gemaakt en ik moet zeggen dat het erg lekker is. Ook is het zo gemaakt, volgens mij binnen 5 minuten. Waarom zou je dan nog deze kant en klare woksaus kopen eigenlijk? Ik weet nu al dat ik de saus vaker ga gebruiken in recepten. In dit recept heb ik de zoetzure saus gecombineerd met noodles, ananas, peulen, spinazie, pinda’s en koriander. Ananas is vanzelfsprekend een topcombi met zoetzure saus, yumm! Maar als je niet van de gele vrucht houdt kun je ook mango gebruiken of perzik. De geroosterde pinda’s maken dit noodle gerecht wel echt af dus die zou ik niet weglaten. Wel zou je cashewnoten in plaats van pinda’s kunnen nemen. Of helemaal geen pinda’s of cashew maar tofu of tempeh, ach de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik ben benieuwd wat jij van de zoetzure saus vindt!

  • Ingrediënten

Noodles en groeten

  • 180 gram noodles, ik gebruik Soba noodles
  • Halve ananas
  • 200 gram peulen
  • 2 handen spinazie
  • Rode ui, in halve ringen
  • 2 handjes doppinda’s, of in ieder geval ongezouten en ongebrande pinda’s
  • Verse koriander

Zoetzure saus

  • 3 eetlepels witte wijn azijn
  • 3 eetlepels tomaten ketchup
  • Eetlepel ketjap
  • Halve theelepel sambal
  • Teen knoflook
  • 1/2 eetlepel palmsuiker (of andere suiker indien niet voorradig)
  • Theelepel maizena
Noodles met ananas en peulen in zelfgemaakte zoetzure saus • errer.nl
  • Bereiding
  1. Snij de ananas in stukjes en de rode ui in halve ringen.
  2. Maak de zoetzure saus. Maak de maizena aan met 2 theelepels water in een koffiekopje. Pak een klein kookpannetje, doe hier een scheutje olie in en pers de knoflook uit. Fruit even aan en voeg de ketchup toe, roer door en voeg de azijn, de sambal, ketjap en de palmsuiker toe. Roer goed door en voeg het maizena papje toe. Verwarm even en voeg nog een scheutje water toe, ik had 3 eetlepels water bijgevoegd. Kijk zelf even hoe dik het sausje is. Zet het vuur uit, voeg de ananas stukjes toe, schep om en zet opzij.
  3. Kook de noodles volgens verpakking en spoel af met koud water.
  4. Rooster de pinda’s kort even bruin aan.
  5. Intussen wok je de peulen zo’n 5 minuten op hoog vuur, voeg dan ook de rode ui toe. Snij de steeltjes van de koriander en hak deze fijn. De steeltjes voeg je toe in de wok en zet het vuur dan lager. Scheur de spinazie in stukken en doe dit er ook bij.
  6. Voeg de noodles toe in de wok, als ook de ananas in zoetzure saus.
  7. Garneer de noodles met de geroosterde pinda’s en de blaadjes koriander.
  • Tips
  • Gebruik mango in plaats van ananas. Met de groente kun je nog veel varieren bijvoorbeeld rode paprika en paksoi. In plaats van de pinda’s kun je vega kipstukjes, tofu of tempeh kunnen nemen. Of garnaaltjes als je wel schaaldieren eet
Noodles met ananas en peulen in zelfgemaakte zoetzure saus • errer.nl
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Errer

Errer

Errer (uitgesproken als èrréé) komt uit het Frans en staat voor reizen, dwalen, zwerven. We willen een leven creëren dat reizen en werken combineert. De rug toe keren naar de sleur en de ‘9 tot 5’ mentaliteit. Herinneringen maken in plaats van dingen verzamelen. Een gezonde en duurzame manier van leven. Veganistisch eten is onderdeel van deze levensstijl. Nieuwsgierig? Probeer dan onze recepten en lees onze reisverhalen.

Klik op foto om onze feed te zien