Pompoensoep met komijn en kaneel

Pompoensoep met komijn en kaneel

Het is herfst en dat betekent pompoen! Wij zijn gek op deze zoete groente, want het zit boordevol smaak en je kunt er alle kanten mee op. Je kunt de pompoen roosteren, bakken en pureren. Het is een goede bron van vezels en vitamine C. Wij houden erg van pompoen uit de oven, of ik verwerk het in een lasagne of stamppot en je kunt pompoen zelfs verwerken in een taart of cake. In dit recept verwerk ik de flespompoen in een simpele pompoensoep.

Pompoensoep is ontzettend makkelijk om te maken en deze is lekker kruidig en een beetje pittig. De flespompoen hoef je trouwens helemaal niet te schillen in tegenstelling tot de grote ronde pompoen die een harde schil heeft. Dus om het jezelf gemakkelijk te maken zou ik zeker kiezen voor de flespompoen. De kokosmelk maakt de pompoensoep romig. Je kunt de pompoensoep nog garneren met kruiden als koriander, peterselie of bieslook en eventueel edelgistvlokken.

  • Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 witte ui, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • liter groentebouillon, ik gebruik maar een half bouillonblokje
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel gemalen komijn
  • Snufje chilivlokken
  • Pompoenpitten
  • Kokosmelk 150 ml, naar smaak toevoegen
  • Optioneel: edelgistvlokken
Pompoensoep met komijn en kaneel • errer.nl
  • Bereiding

  1. Was de flespoen onder de kraan. Snij het kontje van beide uiteinden van de pompoen eraf. Dan snij je de flespompoen doormidden in de breedte en nog eens doormidden in de lengte, verwijder de pitjes. Snij vervolgende de pompoen in blokjes. De pompoen hoef je niet te schillen, maar alleen eventueel oneffenheden wegsnijden.
  2. Doe een beetje olijfolie in een grote soeppan. Fruit de ui 4 minuten aan, voeg de knoflook en chilipeper toe en bak een halve minuut mee. Laat de knoflook niet aanbranden. Voeg de pompoen stukken, kaneel, komijn en de groentebouillon toe.
  3. Laat dit ongeveer 35 minuten koken.
  4. Intussen rooster je de pompoenpitten.
  5. Als de pompoen zacht is maal je de soep met de staafmixer fijn.
  6. Als laatste voeg je kokosmelk toe en breng je de pompoensoep op smaak met peper en eventueel een beetje zeezout.
  7. Serveer met de pompoenpitten en de edelgistvlokken.
  • Tips

  • Voeg zoete aardappel toe.
  • Varieer met kruiden zoals kaneel, gember, kurkuma.
Pompoensoep met komijn en kaneel • errer.nl
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email