vegan gehaktballetjes met sambal en ketjap

vegan gehaktballetjes met sambal en ketjap

We hebben een nieuwe vleesvervanger ontdekt waar we perfect vegan gehaktballetjes van kunnen maken. We zijn direct fan van dit gehakt op plantaardige basis. Het gaat om het vleesloze gehakt van het Deense merk Naturli. Dit gehakt bestaat uit gmo-vrije sojabonen met een hoog gehalte aan eiwit. Verder zit er kokosolie, tomaat, eekhoorntjesbrood, rode biet, amandel en paddenstoelen in verwerkt. Het gehakt lijkt enorm op de dierlijke variant, maar minder bloederig wat natuurlijk ook logisch is. Het gehakt oogt rauw en het voelt kleverig en nattig aan en dat is natuurlijk perfect als je er iets mee wilt vormen zoals burgers of gehaktballen. Je kunt het gehakt voor enorm veel gerechten gebruiken zoals spaghetti, burgers, taco’s, chili con carne, lasagne. Maar wij hebben er vegan gehaktballetjes van gemaakt.

Wat enorm handig is aan dit gehakt is dat het makkelijk te verwerken is en kunt kruiden zoals je zelf wenst. Wij hebben er voor de vegan gehaktballetjes sambal, ketjap en een uitje in verwerkt. Maar je kunt ook mosterd toevoegen of Italiaanse kruiden bijvoorbeeld. De gehaktballen waren in een mum van tijd gedraaid. Een enorme plus want soms valt het direct uit elkaar en moet je er van alles aan toevoegen zodat het goed aan elkaar blijft plakken.

Wat Naturli goed doet is dat ze ook aan een milieuvriendelijke verpakking hebben gedacht, deze is namelijk van 80% gerecycled plastic gemaakt.

Ingrediënten vegan gehaktballetjes

  • Naturli gehakt, 400 gram (gekocht bij de Albert Heijn)
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • witte ui, fijn gesnipperd
  • snuf peper
Pakje Naturli • errer.nl
Naturli gehakt
Rauw Naturli gemixt met ui • errer.nl
Mixen ingrediënten
Rauwe plantaardige gehaktballetjes • errer.nl
Vegan gehaktballetjes draaien

Bereiding vegan gehaktballetjes

  1. Neem het gehakt uit de verpakking en doe dit in een grote schaal.
  2. Voeg de gesnipperde ui, ketjap, sambal en een snuf peper toe.
  3. Rol er met je handen balletjes van. Ik had 22 stuks, maar ik schat in dat je er zo’n 5 grote gehaktballen van kunt maken.
  4. Verwarm olie in een grote koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur totdat ze bruin kleuren. Draai regelmatig om.
  5. Wij hebben de vegan gehaktballetjes gecombineerd met groenten uit de oven, maar je kunt er eigenlijk alles bij eten.

Tips vegan gehaktballetjes

  • De gehaktballen zijn ook lekker als snack of tussendoortje
  • Varieer met kruiden en smaken
  • Lekker om met een pasta te combineren
Diervriendelijk gerecht • errer.nl
vegan gehaktballetjes met sambal en ketjap
Vegan gehaktballetjes • errer.nl
vegan gehaktballetjes met sambal en ketjap
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
klik om te vergroten, meer foto's en om onze opmerkingen te lezen
Lees onze reisverhalen