FAQ Backdrops

Leuk dat je op onze website bent, want net als jij houden wij ervan om creatief bezig te zijn en mooie sfeerbeelden te maken. En een fotografie achtergrond kan daar enorm bij helpen. Sterker nog, het is de basis voor je perfecte foto. Op deze pagina vind je informatie over onze vinyl backdrops en onze werkwijze.

En of je nu professioneel werkzaam bent of net begint met fotografie, dat maakt helemaal niet uit. Iedereen kan onze backdrops gebruiken. Onze collectie.

 • Met behulp van een vinyl backdrop kun je een gerecht of ander non-food item mooier presenteren en fotograferen. Een stenen, houten of metaalachtige ondergrond geeft veel extra aan je uiteindelijke foto die je kan gebruiken voor onder andere social media en je website. De ondergrond lijkt net echt en het oogt veel minder steriel dan enkel een witte ondergrond. Daarnaast kan het je item bijvoorbeeld versterken qua sfeer en kleur. Het leuke is dat iedereen de backdrops kan gebruiken en het voor verschillende doeleinden geschikt is. Backdrops worden veel gebruikt bij food fotografie, maar denk ook aan het fotograferen van sieraden, beauty producten of gadgets. En grotere maten zijn geschikt voor grotere scenes zoals bijvoorbeeld het maken van video’s, portret en new born fotografie.

 • Onze backdrops zijn geprint op mooi kwalitatief en duurzaam vinyl materiaal. De afbeelding kan een foto zijn van een door onszelf geschilderde houten plaat of het kan een originele foto zijn genomen door ons van een muur, deur of wat dan ook wat ons interessant lijkt als achtergrond. We proberen de diepte en structuur in een digitale print vast te leggen. Je kunt ze verticaal of horizontaal gebruiken, als muur of als ondergrond. Backdrops die je gemakkelijk mee kunt nemen naar een fotostudio en die je gemakkelijk op kunt bergen. Iets wat lastiger gaat met zware houten borden, deuren of muren.

 • Op zoek naar custom kleur vinyl backdrops? Wij kunnen achtergronden op bestelling printen. Kies elke gewenste kleur met behulp van Hex codes. Geef je Hex kleurcode(s) op in onze checkout en noteer deze bij notities. In Photoshop kies je de Hex color (#waarde) met behulp van de kleurkiezer in een sRGB profiel en je kunt ook gebruik maken van het Internet.

  Onze vinyl backdrops zijn gemaakt van hoge kwaliteit material. Ze zijn waterafstotend, afneembaar, liggen plat, zijn mat en oprolbaar. Ideaal voor product fotografie, food fotografie, stop motion video’s en social content. Houd er rekening mee dat de levertijd 2-6 werkdagen extra in beslag neemt. Custom kleuren fotoachtergronden kunnen niet worden geretourneerd.

  Belangrijke informatie m.b.t. custom kleuren:

  • Donkere kleuren reflecteren meer licht en vereisen extra kennis over fotografie en nabewerking. We raden je af om hele donkere kleuren te kiezen, maar beter te kiezen voor lichte tot mid lichte kleur tonen.
  • Hele lichte kleuren verliezen ietwat verzadiging bij het fotograferen. Kies daarom wellicht een tintje verzadigder.
  • We raden af om uni kleuren backdrops te gebruiken voor extreme close-up en macrofotografie, omdat de print bestaat uit kleine punten en deze zou je kunnen zien in de foto.
  • Kleuren variëren sterk tussen verschillende schermen. Houd hier rekening mee bij het kiezen van kleuren. Er kan altijd sprake zijn van enige kleurvariatie. Kleuren kunnen eenvoudig aangepast worden tijdens de nabewerking in bewerkingsprogramma’s zoals Lightroom en Photoshop.
  • Houd er rekening mee dat de lichtomstandigheden van invloed zijn op de resulterende kleur in de foto. Controleer en pas je temperatuur aan of gebruik een grijskaart om de witbalans te optimaliseren.
  • Kleuren die besteld worden in aparte leveringen kunnen altijd iets afwijken door diverse factoren waar de printer geen invloed op heeft. Wanneer je meerdere prints in dezelfde kleur wenst, raden we je aan om meerdere stuks van dezelfde kleur tegelijk te bestellen om kleurverschil te voorkomen.
 • De backdrops worden geprint bij een klein familiebedrijf in Nederland op duurzaam vinyl dat waterafstotend en licht in gewicht is. Het materiaal is sterk, glad, mat en flexibel. Handig is dat je de backdrop kunt oprollen in de tube waarin we het naar je toesturen. Ze krullen niet op wanneer je ze plat legt in tegenstelling tot veel andere vinyl achtergronden op de markt. Vanzelfsprekend is dat de backdrop moet ontkrullen als ze lang opgeborgen zijn geweest, maar dit is van korte duur. Je ziet overigens ook aanbieders die vinyl backdrops verkopen waarin een structuur zit dat je duidelijk op de foto terugziet. Zeker als je de foto schuin van voren neemt. Dit is bij onze achtergronden niet het geval.

 • Op dit moment bieden we twee maten backdrops aan van 90x60cm en 90x135cm. De grotere maat is geschikt voor grotere scenes.

  Wanneer je een andere maat wenst kun je ons uiteraard een email sturen naar info@errer.com met je wensen.

 • Wanneer je goed omgaat met de vinyl backdrops heb je er lang plezier van. Bewaar de verpakking waarin je de backdrop toegestuurd krijgt. Hierin kun je de backdrop bewaren en eventueel vervoeren. Handig als je een shoot op locatie hebt.

  Berg de foto achtergrond direct na de fotoshoot schoon op. Rol ze op of leg ze ergens plat neer. Leg de backdrops niet in direct zonlicht en zorg dat ze niet kreuken.

  Bij foodfotografie zal vaak meer geknoeid worden met eten en vloeistoffen. Dit vergt meer aandacht voor het onderhoud. Maar ook hier geldt dat als je zuinig met de achtergrond omgaat ze lang meegaan. Het volgende kopje (algemene regels) is dan ook voornamelijk van toepassing op foodfotografie.

  • De vinyl achtergronden zijn waterafstotend. Met water knoeien is dus geen enkel probleem. Dit wil niet zeggen dat ze tegen alle soorten vloeistoffen kunnen. De print kan namelijk beschadigd raken door in contact te komen met bepaalde agressieve en/of felgekleurde ingrediënten.
  • Vermijd direct contact met ingrediënten zoals onder andere sauzen en kruiden als mosterd, sambal, kurkuma, kerrie, kersen, bieten (sap) en granaatappel om verkleuring te voorkomen. Ik kan geen garantie geven over welke ingrediënten wel of geen vlekken zullen geven aan de backdrop. Wij adviseren altijd om borden, snijplanken of andere props te gebruiken om direct contact met de achtergrond te vermijden.
  • Vermijd snijden en krassen op de achtergrond. Gebruik de backdrop niet als snijplank en ga dus niet in eten snijden terwijl het op de backdrop ligt. Ook moet je letten op het schuiven van borden of andere props over de backdrop, omdat dit de inkt kan beschadigen.
  • Zet geen hete pannen op de backdrop.
  • Verwijder direct na de fotoshoot alle viezigheid en objecten van de achtergrond.
  • Was de backdrop alleen met water en niet met schoonmaakmiddel.
  • Bewaar de backdrops niet in de zon of dichtbij warmtebronnen om verkleuring en vervorming van het materiaal te voorkomen.
 • De digitale foto die je ziet op de computer zal altijd iets afwijken van de geprinte achtergrond die je ontvangt. Kleuren op een computer verschillen van gedrukte kleuren. Bovendien verschillen kleuren per computer. Dit heeft te maken met instellingen, hardware en leeftijd van de computer.

 • Meestal hebben wij alle kleine maten op voorraad en kunnen onze orders binnen 24 uur verwerkt worden na ontvangst van betaling. Maar een backdrop kan toch uitverkocht zijn en dan moeten we bijbestellen. Je zal dan per email geïnformeerd worden over de nieuwe levertijd. De grote maten backdrops kunnen 2 a 3 werkdagen langere levertijd hebben, omdat we hier doorgaans een kleinere voorraad van hebben.

  Binnen Nederland versturen we pakketten met PostNL. Buiten Nederland verzenden we met DHL Express. Levertijden variëren van 1 tot 7 werkdagen wereldwijd. Je ontvangt een track&trace code zodra de backdrops verstuurd zijn. Omdat we werken met een klein familiebedrijf en niet aan massa productie doen kan er wel eens een afwijking zijn in levertijd.

  Houd er rekening mee dat bij bestellingen buiten de Europese Unie eventuele extra douanekosten voor rekening van de klant komen.

 • We verzenden wereldwijd! Maar wanneer je land niet in de lijst staat en je bent geïnteresseerd in onze backdrops, stuur ons dan een email naar info@errer.com. Wij bekijken dan de mogelijkheden.

 • Zodra wij het pakket naar jou verzonden hebben, sturen wij jou een track & trace nummer via email. Hiermee kun jij je pakket volgen op de website van PostNL en kun je precies zien wanneer je het pakketje kunt verwachten.

  Neem contact met ons op wanneer het pakket vertraagd of vermist is. Wij zullen PostNL dan vragen om dit te onderzoeken.

 • We doen ons uiterste best om de backdrops stevig en veilig in te pakken. Maar als het toch beschadigd aan komt, laat het ons dan alstublieft binnen 48 uur na ontvangst weten door ons een email met foto’s te sturen naar info@errer.com.

 • Natuurlijk hopen wij dat je plezier zult hebben van onze achtergronden, maar als je ontevreden bent met je aankoop om welke reden dan ook kun je het product retour sturen in de originele verpakking in ongebruikte en perfecte staat. Doe dit binnen 14 dagen na ontvangt van je aankoop om het volledige bedrag terug te krijgen.

  Stuur ons dan een email met je ordergegevens naar info@errer.com en wij zullen je instructies sturen voor hoe het pakketje teruggestuurd moet worden, zodat het product in goede conditie aankomt.

  Omdat wij een kleine onderneming zijn kunnen wij helaas NIET de retour verzendkosten van koper vergoeden. We raden aan om een track & trace of aangetekende service te gebruiken en een bewijs van retour sturen te bewaren.

  Zodra uw retourzending is ontvangen, zullen wij je op de hoogte brengen van uw terugbetaling. Restituties worden binnen 7 werkdagen verwerkt.

  Let op: Custom kleuren backdrops en 'no waste' backdrops kunnen niet geretourneerd of geruild worden.

  Wanneer je een item wilt ruilen moet je de items die je retour wilt zenden naar ons toesturen zoals in deze FAQ beschreven en plaats je op onze webshop een nieuwe order.

 • Graag willen wij met de verkoop van onze backdrops een onafhankelijk en creatief leven leiden, maar daarnaast hebben wij nog een grote wens. Wij willen een stichting steunen die ons aan het hart ligt. Remco en ik zijn enorme dierenliefhebbers en in het speciaal hebben wij een groot hart voor katten. Onze eigen lieve kater is op 7 mei 2020 op 14-jarige leeftijd overleden en wij vinden het fijn om op deze manier een kleine bijdrage te kunnen leveren en andere katten in nood te kunnen helpen.

  Daarom willen wij in eerste instantie de Nederlandse stichting Greek Cat Care Rescue Foundation steunen die zwerfkatten in Griekenland helpen. Wij zijn goed bekend met deze stichting die sinds 2010 bestaat. De stichting bestaat enkel uit vrijwilligers en zijn geheel afhankelijk van donaties. Griekse straatkatten hebben een zwaar en gevaarlijk leven en strijden om te overleven. De stichting werkt met lokale vrijwilligers en helpen katten door sterilisatie, medische verzorging en adoptie. Wij doneren €0.30 per verkochte backdrop aan deze stichting.