Wie zijn wij?

Errer (uitgesproken als èrréé) komt uit het Frans en staat voor zwerven, dwalen, reizen, rondhangen. Dit is hoe we onszelf in het leven zien. We willen een leven leiden dat creativiteit, avontuur en vrijheid combineert. Buiten zijn in de natuur, maar ook bezig zijn met ons blog en mooie dingen creëren voor anderen. We willen simpelweg de dingen doen die we leuk vinden. Het leven leiden dat we willen leven. Gezond leven en samen genieten van onze avonturen. Dit kan ver weg zijn, maar ook dichtbij huis.

Berchtesgaden, Germany Berchtesgaden, Duitsland

Errer

Het errer logo bestaat uit de twee middelste ‘r’ die in tegenovergestelde richting naast elkaar staan. Voor ons betekent dit een richtingaanwijzer, waar je naar links of rechts kunt gaan. Het staat symbool voor de keuzes die we maken en de koers die we varen waarbij we onderweg regelmatig van koers veranderen.

We volgen altijd ons hart. Dit klinkt simpel, maar dat is het niet altijd. Want hoe vaak worden mensen niet beïnvloed door mensen om zich heen. Vrienden, ouders en onbekenden hebben altijd een mening. Voortdurend vragen wij onszelf af wat belangrijk voor ons is in plaats van te doen wat als ‘normaal’ wordt beschouwd. Niemand zou moeten beslissen wat jij moet doen, iedereen heeft een keuze.

Ons leven

We gaan graag de uitdaging aan. De '9 tot '5 mentaliteit en de sleur de rug toekeren. Voor ons is het belangrijk om groen en duurzaam door het leven te gaan, waarbij minimalisme, ondernemerschap en plantaardig eten centraal staan.

Mensen verwachten vaak dat je vijf dagen per week werkt, gaat trouwen, kinderen krijgt en een huis koopt. Voor ons klinkt dit eerder als een nachtmerrie. Wij zoeken liever de vrijheid en het avontuur zonder ergens aan vast te zitten.

Laat je nooit door iemand wijs maken dat iets niet realistisch of haalbaar is. Vaak is de reden van een oordeel dat mensen het zelf niet proberen.

Elswout, Overveen, Netherlands Elswout, Overveen

Plantaardig eten

Gezond, duurzaam en groen leven staan centraal in ons leven. Jaren geleden aten we nog af en toe vlees, maar ongeveer 10 jaar geleden zijn we hiermee gestopt. Eerlijk gezegd snappen we niet dat we niet eerder vegetariër zijn geworden.

Vanaf januari 2020 hebben we besloten om helemaal veganistisch te gaan eten. Want waarom zullen we überhaupt nog dierlijke producten eten? We weten nu dat er ook veel leed schuil gaat achter de zuivel- en eierindustrie.

Het dierenleed speelt de belangrijkste rol voor ons om plantaardig te eten. Nu vinden we het bizar dat dieren als ''vlees'' gezien worden en niet als dieren. Dat we ze in zulke slechte omstandigheden en op zo'n grote schaal gebruiken en doden enkel voor menselijke consumptie. Als tweede speelt de opwarming van de aarde en de negatieve impact op de natuur mee om dierlijke producten te laten staan. Verder is onze gezondheid een belangrijke reden, maar er zijn nog zoveel andere redenen te bedenken.

Overigens is het echt niet moeilijk om plantaardig te eten. Er zijn zoveel lekkere alternatieven tegenwoordig. Bekijk hier onze veganistische recepten.

Duurzame gezonde levensstijl

Voor ons betekent gezond eten; zoveel mogelijk onbewerkt, biologisch, geen toegevoegde suiker, weinig zout, niet te veel koolhydraten, gevarieerd en een “normale” portie. Veel groenten, fruit, noten en volkoren producten. Hoofdzakelijk pure ingrediënten.

We proberen onze voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Een plantaardig dieet heeft een enorme impact en daarmee behaal je al veel winst. Ook willen we geen kinderen. Onze fietsen zijn ons vervoermiddel, we scheiden ons afval en kopen zeer weinig kleding en spullen.

Het enige wat we moeilijk vinden is onze reisdrang. We proberen niet teveel te vliegen met het vliegtuig en onze reizen moeten zo duurzaam mogelijk zijn. We kiezen niet voor grote luxe hotels of all inclusive resorts, maar verblijven liever in een kleine Airbnb of eco-resort waar duurzaamheid centraal staat.

Onze plannen

Geld verdienen is geen prioriteit voor ons. Liever maken we samen mooie herinneringen in plaats van veel bezittingen te hebben. Onze liefde voor dieren is groot. Remco en ik hebben eigenlijk twee dromen in ons leven. Onze eerste droom is om een klein boerderijtje te runnen met geredde dieren ergens op het platteland in Zuid Europa. Probleem is echter, dat we dit niet kunnen combineren met onze andere droom. Dat is namelijk een bus ombouwen tot camper en hiermee de wereld ontdekken.

Het plan is nu om eerst op avontuur te gaan terwijl we onderweg online werken en bloggen voor errer. Daarna gaan we ons settelen ergens in de natuur. Klinkt goed toch?! En terwijl we van het leven genieten hopen we vele leuke creatieve projecten met errer te doen.

Lijkt het je leuk om met ons samen te werken? Kijk dan hier voor de mogelijkheden en stuur ons een email naar info@errer.nl of maak gebruik van ons contactformulier.

Sabine en Remco Drawing heart