Lees ons artikel

Blijf thuis

zondag 22 maart, 2020 - door errer backdrops

In Nederland kregen wij vandaag een een NL-Alert op onze mobiele telefoon. Dat is een zeer belangrijk bericht van onze overheid. In het bericht stond vermeld: ‘’Houd 1,5 meter afstand van elkaar’’.

De parken, bossen en stranden waren gisteren enorm vol gelopen met mensen dat social distance bijna onmogelijk was. In het bloesempark in Amsterdam stonden lange rijen met mensen die graag het park wilden bekijken. Beveiliging was zelfs nodig om orde te houden. Tuincentra en bouwmarkten waren drukbezocht met mensen. Mensen die graag willen klussen in de tuin of binnenshuis. Maar het advies is echt: blijf thuis.

Social distance

Het is zo onwerkelijk dat onze overheid ons adviseert thuis te blijven. Dat we niet naar buiten moeten gaan. Zeker nu deze week waarbij het eindelijk enorm zonnig is in Nederland en het fantastisch lenteweer is. Hiervoor is het maandenlang grijs, nat en winderig geweest met diverse stormen die voorbij raasden.

In die zin snap ik mensen heel goed dat ze naar buiten willen. Normaal gesproken voelen Remco en ik ons enorm schuldig als we binnen blijven terwijl de zon schijnt. Zonnige dagen zijn in Holland namelijk soms schaars. Tijdens thuis isolatie gaan we even naar buiten voor de frisse lucht en zoeken dan een rustig plekje. Of we gaan juist heel vroeg om van een zonsopkomst te genieten. Deze foto is genomen op het strand van Noordwijk bij een geweldig mooie zonsopkomst. We stappen in de auto rond een uur of 06:00 en rond een uur of 08:00 rijden we weer naar huis. Op het strand komen we vrijwel niemand tegen. Op deze wijze is het verantwoord om naar buiten te gaan is onze mening. Zolang je de drukke plekken maar ontwijkt en je aan de social distance regel houdt kan het geen kwaad.

Dichtbevolkt

Het is raar om te zien dat natuurgebieden overstromen met mensen dat social distance zelfs lastig is. Zelfs Natuurmonumenten raadt mensen af om de natuur te bezoeken. Ze geven het advies om drukke plekken te vermijden en op rustige tijdstippen naar buiten te gaan. Het doet ons realiseren dat we in een enorm dichtbevolkt land leven (meer dan 17 miljoen mensen). Remco en ik leven in de Randstad en dat is het meest dichtbevolkte gebied van het land. De randstad telt meer dan 8 miljoen inwoners. We zijn erg bezorgd over de corona situatie en wat ons nog te wachten staat de komende weken en maanden hier en in de rest van de wereld.

We begrijpen zeker dat mensen nu naar buiten willen en gezelligheid willen opzoeken, maar het is gewoonweg te risicovol. Kijk eens naar de beelden van de grote expositieruimte in Madrid waar meer dan 5000 bedden klaarstaan om gevuld te worden. Of kijk naar Italië waar doodskisten met lichamen door het leger worden getransporteerd. Erg indrukwekkend.

Onthoud deze beelden wanneer je toch naar buiten gaat en drukke plekken bezoekt terwijl dit niet noodzakelijk is. Blijf thuis.

zondag maart 22, 2020