Ga naar vegan recept

Aziatisch wokgerecht met quinoa

donderdag 19 december, 2019 - door

Hou jij ook enorm van de Aziatische keuken net als wij? Volle smaken, verse kruiden en kruidige specerijen. Een Aziatisch wokgerecht is altijd om van te smullen! En meestal helemaal niet moeilijk om te maken. Je moet alleen de juiste ingrediënten in huis halen.

Dit recept is ook simpel en gemakkelijk te bereiden. Bovendien is dit gerecht ontzettend gezond, want het bevat veel groenten. Dit recept is natuurlijk ook weer veganistisch, dat is helemaal geen probleem. De quinoa die ik erbij serveer is voedzaam en is enorm goed voor je lijf. Kokosmelk, limoen, rode peper, sojasaus, knoflook, kerriepoeder, gember en koriander zijn de smaakmakers van dit Aziatische gerecht. Pure en volle krachtige smaken. Koriander is uiteraard onmisbaar in de Aziatische keuken. Wanneer je niet van koriander houdt, zou je ook prima platte peterselie kunnen gebruiken.

Als groenten heb ik sugar snaps, puntpaprika en paksoi in dit recept gebruikt. De plant stukjes van Vivera lijken nogal op kip van dier en zijn dus een perfecte vervanger. Dat is een mooie eiwitbron voor dit gerecht. Een simpel en makkelijk te maken Aziatisch wokrecept. De meeste tijd gaat eigenlijk zitten in het snijden van de groenten.

Ingrediënten

  • Quinoa, 150 gram
  • Plantaardige plant stukjes, bijvoorbeeld van Vivera
  • Paksoi, 3 stengels
  • Puntpaprika, in stukjes
  • Sugar snaps, 200 gram
  • Rode ui
  • Kokosmelk, ongeveer 300 ml
  • Sojasaus, 1 eetlepel
  • Halve limoen
  • Knoflook, 3 tenen
  • Verse gember, ongeveer 2×2 cm
  • Rode peper
  • Bosje verse koriander
  • Kerriepoeder, 1 theelepel
Aziatisch wokgerecht met quinoa Aziatisch wokgerecht met quinoa

Recept Aziatisch wokgerecht

  1. Kook de quinoa zoals op de verpakking staat beschreven.
  2. Was en snij intussen de groenten. Snij dan de paksoi en hou de stelen en het blad gescheiden. De puntpaprika snij je in stukjes. Hak vervolgens de rode peper fijn, rasp de gember en snipper de rode ui. Hou de steeltjes van de koriander gescheiden van het blad en hak de steeltjes fijn.
  3. Zet dan een wok op middelhoog vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe en bak de plant stukjes een paar minuutjes totdat ze mooi bruin kleuren. Dan voeg je de rode ui en rode peper toe. Als de ui glazig is, pers je de knoflook uit boven de pan. Voeg ook de geraspte gember en de kerriepoeder toe. Tijdens het wokken blijf je bij de pan staan en keer je constant alles om.
  4. Voeg na een minuut de sugar snaps en de paprika stukjes toe. Na drie minuten voeg je de gehakte stukken stelen van de paksoi en de koriander steeltjes toe en roerbak je nog eens 2 minuten. Doe dan de kokosmelk erbij. Laat alles ongeveer 6 minuten sudderen.
  5. Als laatste voeg je het sap van een halve limoen en een eetlepel sojasaus toe. Nu heb je een Aziatisch wokgerecht bereid, simpel toch?
  6. Voor de finishing touch kun je een deel een deel van het koriander blad door de saus heen mengen. Serveer de Aziatische saus met de quinoa en de restanten blaadjes koriander.

Tips

  • Serveer cassave kroepoek bij dit wokgerecht. Gebruik de kroepoek om het eten mee op te lepelen, een perfecte aanvulling voor bij dit Aziatische gerecht.
  • Je kunt natuurlijk ontzettend veel variëren in groenten. Kies voor bijvoorbeeld bloemkool, sperziebonen of broccoli.
  • In plaats van quinoa kun je ook zilvervliesrijst erbij serveren.
Gezond en simpel Aziatisch wokrecept Gezond en simpel Aziatisch wokrecept

Ga jij dit recept ook maken? Wij vinden het superleuk als we het resultaat mogen zien ♥! Tag ons in je foto met jouw creatie op Instagram. Gebruik bij je post de hashtag #ERRERFOOD