Ga naar vegan recept

Havermoutkoekjes maken met gember

30 augustus, 2019 - door Sabine

15 gember koekjes

Wie houdt er nu niet van knapperige koekjes die net uit de oven komen? Deze crunchy koekjes zijn ontzettend lekker. En wie zegt dat havermoutkoekjes maken moeilijk is?

Deze koekjes zijn enorm knapperig en lekker bruin gebakken. Wij houden dan ook niet echt van die bleekscheet koekjes, maar eten liever bruine en zelfs bijna aangebrande koekjes. Maar dat beslis je natuurlijk helemaal zelf wanneer je ze gaat bakken.

Bovendien zijn deze havermout gember koekjes zonder bloem bereid en dus veel gezonder dan de koekjes uit de supermarkt. Verder gebruik ik geen dierlijke ingrediënten en zijn de koekjes daardoor helemaal veganistisch en dus diervriendelijk.

Als je van gember houdt net als wij, dan zit je helemaal goed met dit recept. Verder bestaan de koekjes uit havermout, kokosolie, palmsuiker, zonnebloempitten, amandelmelk en kaneel. Kortom, koekjes om van te smullen en nog verantwoord ook.

Ingrediënten havermoutkoekje maken

  • Havermout, 250 gram
  • Gesmolten kokosolie, 100 gram, ik gebruik het merk Royal Green
  • Fijngehakte gember, 60 gram
  • Palmsuiker, 3 eetlepels
  • Zonnebloempitten, 2 eetlepels
  • Amandelmelk, 2 eetlepels
  • Theelepel kaneel
Havermoutkoekjes maken met gember
Havermoutkoekjes maken met gember

Bereiding havermout gember koekjes

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
  2. Doe de havermout, gember, zonnebloempitten, palmsuiker en kaneel in de keukenmachine. Start met blenden totdat het mengsel iets minder grof is. Voeg de gesmolten kokosolie en de amandelmelk erbij en mix vervolgens tot een mooi samenhangend deeg.
  3. Leg dan een vel bakpapier op de ovenplaat. Vorm met je handen gelijkmatige balletjes van het deeg en druk daarna voorzichtig plat. Bepaal zelf hoe groot je de havermoutkoekjes wilt maken. Ik wil ze niet al te groot maken, want dan is de kans dat ze uit elkaar vallen ook minder groot.
  4. Hou de koekjes tijdens het bakken wel in de gaten, zodat ze niet per ongeluk aanbranden. Haal de havermout koekjes eruit na ongeveer 20 tot 30 minuten totdat jij ze bruin genoeg vindt. Laat ze ten slotte nog even afkoelen op een rooster.

Tip havermoutkoekjes maken

  • Varieer met pitten en noten of voeg bijvoorbeeld kokos snippers toe. Wanneer je niet van gember houdt, kun je dit natuurlijk ook achterwege laten.
Havermout gember koekjes
Havermout gember koekjes

Ga jij dit recept ook maken? Wij vinden het superleuk als we het resultaat mogen zien ♥! Tag ons in je foto met jouw creatie op Instagram. Gebruik bij je post de hashtag #ERRERFOOD