Ga naar vegan recept

Sushi salade

vrijdag 12 juli, 2019 - door

Vroeger hielden we enorm van sushi. Het was zelfs één van onze favoriete gerechten. Maar nu eten we geen dierlijke producten meer, omdat dit beter is voor de dieren. Niet alleen beter voor de dieren, maar ook voor het klimaat. Toch kun je heus nog steeds sushi eten als je vegan bent. Natuurlijk, maar dan zonder vis. Deze sushi salade heeft dezelfde smaken, maar dan in een ander jasje.

Wanneer je dus geen zin hebt om sushi rollen te draaien, maar toch de smaak van sushi wil is dit recept een aanrader. Bovendien is dit recept veganistisch en zit het boordevol groenten. Enorm gezond en ook nog eens simpel te bereiden. Alleen maar gezonde ingrediënten zoals zilvervliesrijst, kool, peen en paprika. Ònder andere nori, wasabi, gember, sesamzaadjes en natuurlijk sojasaus zorgen voor de sushi beleving. Verder mag onze groene vriend, de avocado niet ontbreken.

Meestal doe je een dressing over de salade heen, maar ik heb de ingrediënten hiervoor gewoon door de rijst gemengd. Daarmee heb je een mooie basis voor de salade en hoef je alleen nog maar groenten toe te voegen. Kortom, deze sushi bowl moet je een keer proberen.

Ingrediënten sushi salade

  • Zilvervliesrijst, 150 gram
  • Nori, 3 vellen
  • Avocado
  • Handvol fijngesneden rode kool
  • Ongeveer een derde komkommer in blokjes gesneden
  • Peen, geraspt
  • Rode en gele paprika, in fijne stukjes gesneden
  • Sesamzaadjes naar behoefte
  • Ingelegde gember
  • Vegan mayo Remia bijvoorbeeld, 1,5 eetlepel
  • Klein scheutje rijstazijn
  • Wasabi naar smaak, ik gebruik ongeveer 2 cm (uit een tube)
  • Sojasaus
Sushi bowl met zilvervliesrijst Sushi bowl met zilvervliesrijst

Bereiding sushi salade

  1. Ten eerste kook je de zilvervliesrijst volgens de verpakking. Vervolgens schep je de rijst in een grote schaal en meng je er een eetlepel rijstazijn doorheen. Wanneer de rijst iets verder afgekoeld is doe je zowel de mayo als de wasabi erbij. Schep alles goed om, zodat de saus goed verdeeld is.
  2. Vervolgens meng je de kool, peen en paprika erdoor.
  3. Intussen snij je stukjes van de avocado en zet je opzij.
  4. Als laatste snij, scheur op knip je de vellen nori in stukjes. Wanneer je verwacht sushi salade over te houden, kun je de nori er beter los bij serveren. Nori wordt namelijk klef als het door de salade gaat en dat wil je natuurlijk niet.
  5. Serveer ten slotte de sushi bowl met de sesamzaadjes, avocado en gember evenals de sojasaus. Iedereen bepaalt zelf hoeveel ze van elk door de salade mengen.

Tips

  • Varieer met groenten. Te denken valt aan radijs, taugé en stukjes appel bijvoorbeeld.
  • Daarnaast is zeewiersalade ook lekker bij de salade mits je daar van houdt.
Sushi salade met onder andere rijst en avocado Sushi salade met onder andere rijst en avocado

Ga jij dit recept ook maken? Wij vinden het superleuk als we het resultaat mogen zien ♥! Tag ons in je foto met jouw creatie op Instagram. Gebruik bij je post de hashtag #ERRERFOOD