Ga naar vegan recept

Zoete aardappel stamppot

donderdag 17 oktober, 2019 - door

Heb jij al eens zoete aardappel stamppot gegeten in plaats van de  stamppot van de ‘gewone’ aardappel? Wanneer je dat nog nooit geprobeerd hebt, zou ik dat zeker eens doen. Zoete aardappel heeft enorm veel smaak en is bovendien gezonder dan de witte aardappel. Wij zijn in ieder geval fan van de oranje aardappel, want hij is eigenlijk op dezelfde manier inzetbaar als de witte variant.

Naast zoete aardappel voeg ik tuinerwten en zongedroogde tomaten toe. Door de zongedroogde tomaten krijgt de stamppot nog meer smaak en de tuinerwten zorgen voor de extra groenten. Bovendien maken de tuinerwten je stamppot aantrekkelijker.

Dit recept is simpel en makkelijk om te maken met maar vier ingrediënten. Ideaal wanneer je weinig tijd hebt. Overigens is het ontzettend lekker om er appelmoes bij te serveren. Appelmoes maken is helemaal niet moeilijk en kun je bovendien tijdens het maken van de stamppot bereiden. Je neemt stukjes appel met een beetje water in een pannetje en laat de appel dan zacht worden. Voeg kaneel toe en vervolgens stamp je de appel fijn.

Bij deze vegetarische aardappelstamppot van zoete aardappel serveren we visvrije vissticks van Vivera. Deze vissticks zijn enorm goed nagemaakt, want ze smaken en ruiken echt naar vis. Daarom is er geen reden meer om vis te eten, ook niet als je altijd vis lekker gevonden hebt. Goed voor ons en bovenal voor de oceaan.

Ingrediënten aardappelstamppot

 • Zoete aardappels, 850 gram
 • Diepvries tuinerwten, 400 gram
 • AH Vegan vissticks
 • Zongedroogde tomaten, 6 stuks
 • Scheutje plantaardige melk zoals amandelmelk of sojamelk
 • Gemalen peper
Stamppot met zoete aardappel en tuinerwten Stamppot met zoete aardappel en tuinerwten

Recept stamppot zoete aardappel

 1. Schil als eerste de zoete aardappels. Snij vervolgens in stukken en kook ze op middelhoog vuur zacht.
 2. Tijdens het koken van de aardappels blancheer je de tuinerwten. Giet deze vervolgens af en zet dan opzij.
 3. Bak in de tussentijd de visvrije vissticks in een koekenpan met een scheutje olijfolie totdat ze mooi krokant zijn.
 4. Wanneer de zoete aardappels zacht zijn kun je ze fijn stampen met daarbij een scheutje melk. Voeg naar smaak gemalen peper toe.
 5. Ten slotte snij je de zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng je deze evenals de tuinerwten door de stamppot. Schep dan nog even alles goed om en serveer de gebakken vissticks erbij.

Tips

 • Bereid zelf je appelmoes, want daarmee wordt dit gerecht nog beter. Ontzettend simpel en kun je simpelweg maken tijdens het bereiden van de stamppot.
 • Garneer de stamppot eventueel met edelgistvlokken.
Heerlijke zoete aardappelstamppot met visvrije visstiscks Heerlijke zoete aardappelstamppot met visvrije visstiscks

Ga jij dit recept ook maken? Wij vinden het superleuk als we het resultaat mogen zien ♥! Tag ons in je foto met jouw creatie op Instagram. Gebruik bij je post de hashtag #ERRERFOOD