Wie zijn wij?

Errer (uitgesproken als èrréé) komt uit het Frans en staat voor zwerven, dwalen, reizen, rondhangen. Dit is hoe we onszelf in het leven zien. We willen een leven leiden dat creativiteit, avontuur en vrijheid combineert. Buiten zijn in de natuur, maar ook werken aan onze backdrop collectie en het bereiden van heerlijke gerechten. We willen simpelweg de dingen doen die we leuk vinden. Het leven leiden dat we willen leven. Gezond leven en samen genieten van onze avonturen.

Elswout, Nederland
Elswout, Nederland

Errer

Ons logo staat voor een richtingaanwijzer, waar je naar links of rechts kunt gaan. Het staat symbool voor de keuzes die we maken en de koers die we varen waarbij we onderweg regelmatig van koers veranderen.

Remco en ik zijn beiden ondernemers. Eerst in de mode en nu in fotografie. Na onze studie aan het AMFI (Amsterdam Fashion Institute), hebben we een hoog segment kledingmerk gespecialiseerd in breigoed opgezet. In het begin verkochten we enkel aan retailers. De verkoop ging echter zo goed dat we besloten om een winkel in Haarlem te openen waar we enkel ons eigen merk aanboden. In 2012 besloten we de winkel te sluiten, omdat de huur te hoog was en de markt erg lastig werd, mede door de crisis.

We volgen altijd ons hart. Dit klinkt simpel, maar dat is het niet altijd. Want hoe vaak worden mensen niet beïnvloed door mensen om zich heen. Vrienden, ouders en onbekenden hebben altijd een mening. Voortdurend vragen wij onszelf af wat belangrijk voor ons is in plaats van te doen wat als ‘normaal’ wordt beschouwd. Niemand zou moeten beslissen wat jij moet doen, iedereen heeft een keuze.

Ons leven

We gaan graag de uitdaging aan. De ‘9 tot ‘5 mentaliteit en de sleur de rug toekeren. Voor ons is het belangrijk om avontuurlijk, ondernemend en creatief door het leven te gaan. Plantaardig eten en minimalisme staan bij ons centraal.

Mensen verwachten vaak dat je vijf dagen per week werkt, gaat trouwen, kinderen krijgt en een huis koopt. Voor ons is dit geen aanlokkelijk pad. Wij zoeken liever de vrijheid en de uitdaging op zonder ergens aan vast te zitten.

Laat je nooit door iemand wijs maken dat iets niet realistisch of haalbaar is. Vaak is de reden van een oordeel dat mensen de sprong zelf niet wagen.

Haarlem
Haarlem

Plantaardig eten

Vegan eten staat centraal in ons leven. In 2011 zijn we vegetarisch gaan eten. Waarom niet eerder vragen we ons nu af.

Vanaf januari 2020 hebben we besloten om veganistisch te gaan eten en zijn we gestart met een vegan receptenblog. Want waarom überhaupt nog dierlijke producten op het menu zetten? We weten nu dat er ook leed schuilgaat achter de zuivel- en eierindustrie.

Het dierenleed speelt de belangrijkste rol voor ons om plantaardig te eten. Nu vinden we het bizar dat dieren als ‘vlees’ gezien worden en niet als levende wezens. Dat we ze in zulke slechte omstandigheden en op zo’n grote schaal gebruiken en doden enkel voor menselijke consumptie. Dat voelt voor ons als waanzin. Ook speelt het klimaat en de negatieve impact op de natuur mee om dierlijke producten te laten staan. Met een plantaardig dieet behaal je namelijk de grootste milieuwinst. Verder is onze gezondheid een belangrijke reden, maar er zijn nog zoveel andere redenen te bedenken.

Overigens is het echt niet moeilijk om veganistisch te eten. Er zijn zoveel alternatieven tegenwoordig. Helaas staat het ontwikkelen van plantaardige recepten stil aangezien al onze tijd in het ontwerpen van backdrops gaat zitten.

Onze plannen

We zijn enorm dankbaar dat we dit mooie backdrop bedrijf sinds 2020 runnen. Fotografie en het ontwerpen van backdrops is erg dynamisch, creatief en uitdagend om te doen. Het past helemaal bij ons, want je kunt altijd out of the box denken. Maar het leukste aspect is dat we een product verkopen dat onderdeel wordt van andermans creatief werk. Art for Art. Geld verdienen is geen prioriteit voor ons. Liever doen we de dingen die we leuk vinden. Mooie dingen maken en in contact zijn met andere creatieve mensen.

Onze liefde voor dieren is groot en vooral katten hebben een speciale plek in ons hart. Daarom steunen we Stichting Kattenhulp Griekenland waar vrijwilligers zich enorm inzetten om straatkatten in Griekenland te redden. Maandelijks doneren wij een klein percentage van onze omzet.

Remco en ik dromen van een klein boerderijtje ergens op het platteland in Zuid-Europa. Waar een grote schuur staat met daarin onze fotostudio en een atelier waar we onze backdrops creëren en fotograferen. Settelen in de natuur en creatief bezig zijn. En wellicht ooit wel een b&b opzetten.

Wil je ons volgen in onze reis? Volg ons dan op Instagram @errer.backdrops. Of lijkt het je leuk om met ons samen te werken? Stuur ons dan een email naar info@errer.com.

Sabine and Remco Drawing heart