Wie zijn wij?

Errer (uitgesproken als èrréé) komt uit het Frans en staat voor zwerven, dwalen, reizen, rondhangen. Dit is hoe we onszelf in het leven zien. We willen een leven leiden dat creativiteit, avontuur en vrijheid combineert. Buiten zijn in de natuur, maar ook werken aan onze backdrops collectie en het ontwikkelen van vegan recepten. We willen simpelweg de dingen doen die we leuk vinden. Het leven leiden dat we willen leven. Gezond leven en samen genieten van onze avonturen.

Elswout, Overveen
Elswout, Overveen

Errer

Het errer logo bestaat uit de twee middelste ‘r’ die in tegenovergestelde richting naast elkaar staan. Voor ons betekent dit een richtingaanwijzer, waar je naar links of rechts kunt gaan. Het staat symbool voor de keuzes die we maken en de koers die we varen waarbij we onderweg regelmatig van koers veranderen.

Remco en ik zijn beiden ondernemers. Eerst in de mode en nu in fotografie. Na onze aan het AMFI (Amsterdam Fashion Institute), hebben we direct een hoog segment kledingmerk gespecialiseerd in breigoed opgezet. In het begin verkochten we enkel aan retailers. De verkoop ging echter zo goed dat we besloten om een winkel in Haarlem te openen waar we enkel ons eigen merk verkochten. In 2012 besloten we de winkel te sluiten, omdat de huur te hoog was en de markt erg lastig werd, mede door de crisis.

We volgen altijd ons hart. Dit klinkt simpel, maar dat is het niet altijd. Want hoe vaak worden mensen niet beïnvloed door mensen om zich heen. Vrienden, ouders en onbekenden hebben altijd een mening. Voortdurend vragen wij onszelf af wat belangrijk voor ons is in plaats van te doen wat als ‘normaal’ wordt beschouwd. Niemand zou moeten beslissen wat jij moet doen, iedereen heeft een keuze.

Ons leven

We gaan graag de uitdaging aan. De ‘9 tot ‘5 mentaliteit en de sleur de rug toekeren. Voor ons is het belangrijk om avontuurlijk, ondernemend en creatief door het leven te gaan. Plantaardig eten en minimalisme staan bij ons centraal.

Mensen verwachten vaak dat je vijf dagen per week werkt, gaat trouwen, kinderen krijgt en een huis koopt. Voor ons klinkt dit eerder als een nachtmerrie. Wij zoeken liever de vrijheid en de uitdaging op zonder ergens aan vast te zitten.

Laat je nooit door iemand wijs maken dat iets niet realistisch of haalbaar is. Vaak is de reden van een oordeel dat mensen het zelf niet proberen.

Elswout, Overveen
Elswout, Overveen

Plantaardig eten

Vegan eten staat centraal in ons leven. Jaren geleden aten we nog af en toe vlees, maar zo’n 10 jaar geleden zijn we hiermee gestopt. Waarom niet eerder vragen we ons nu af.

Vanaf januari 2020 hebben we besloten om veganistisch te gaan eten. Want waarom überhaupt nog dierlijke producten eten? We weten nu dat er ook leed schuilgaat achter de zuivel- en eierindustrie.

Het dierenleed speelt de belangrijkste rol voor ons om plantaardig te eten. Nu vinden we het bizar dat dieren als ”vlees” gezien worden en niet als levende wezens. Dat we ze in zulke slechte omstandigheden en op zo’n grote schaal gebruiken en doden enkel voor menselijke consumptie. Ook speelt het klimaat en de negatieve impact op de natuur mee om dierlijke producten te laten staan. Met een plantaardig dieet behaal je namelijk de grootste milieuwinst. Verder is onze gezondheid een belangrijke reden, maar er zijn nog zoveel andere redenen te bedenken.

Overigens is het echt niet moeilijk om veganistisch te eten. Er zijn zoveel alternatieven tegenwoordig. Bekijk hier onze veganistische recepten. Misschien kunnen we je hiermee inspireren om ook (meer) plantaardig te eten.

Onze plannen

Fotografie en het ontwerpen van backdrops is erg dynamisch, creatief en uitdagend om te doen. Het past helemaal bij ons, want je kunt altijd out of the box denken. Maar het leukste aspect is dat we een product verkopen dat onderdeel wordt van andermans creatief werk. Art for Art. Geld verdienen is geen prioriteit voor ons. Liever doen we de dingen die we leuk vinden. Mooie dingen maken en in contact zijn met andere creatieve mensen.

Onze liefde voor dieren is groot en vooral katten hebben een speciaal plekje. Daarom steunen we met liefde Stichting Kattenhulp Griekenland waar vrijwilligers zich enorm inzetten om straatkatten in Griekenland te redden. Maandelijks doneren wij een klein percentage van onze omzet.

Remco en ik dromen van een klein boerderijtje met geredde dieren ergens op het platteland in Zuid-Europa. Waar een grote schuur staat met daarin onze fotostudio en een atelier waar we onze backdrops creëren en fotograferen. Settelen in de natuur en creatief bezig zijn. Wil je ons volgen in onze reis? Volg ons dan op Instagram @errer.backdrops.

Sabine and Remco Drawing heart