Lees ons artikel

Airbnb Haus Oberlantal, Berchtesgaden

dinsdag 7 januari, 2020 - door errer backdrops

Afgelopen december hebben we een magische week beleefd in Ramsau bei Berchtesgaden, in het zuidoosten van Beieren, Duitsland. Het plaatsje wordt zo vaak genoemd omdat het verward kan worden met Ramsau in Oostenrijk.

Haus Oberlantal ligt in Berchtesgaden Nationaal park en dit is ook het enige Duitse Nationale park in de Alpen. Deze regio wordt gezien als één van de mooiste van Duitsland. Via Airbnb hebben wij van tevoren het appartement Haus Oberlantal geboekt om daar een week te genieten.

Het is een prachtige week geworden en we gaan zeker nog eens terug in een ander seizoen. Ben je van plan om Berchtesgaden te bezoeken, dan raden we je een verblijf in Haus Oberlantal ten zeerste aan!

Cabin dichtbij Haus Oberlantal, Berchtesgaden, Duitsland
Cabin dichtbij Haus Oberlantal

Appartement Haus Oberlantal

Wanneer we een reis maken willen we het liefst een appartement, omdat dit ons vrijheid geeft. Bovendien ben je onafhankelijk en kun je gaan en staan waar je wilt. Daarnaast is een appartement ook handig als je low budget wilt reizen.

Airbnb Haus Oberlantal ligt 800 meter hoog boven op een berg en is omringd door groene weides en bergen. Via een kronkelige bergweg rij je richting het idyllische huis. Het historische huis van zo’n 300 jaar oud ligt ontzettend mooi gelegen.

Zodra we aan komen rijden worden we direct vriendelijk ontvangen door Hanz en Kathrein, de eigenaren van het appartement waar zij zelf overigens onder wonen.

Ze verhuren slechts 1 appartement, je bent dus hun enige gast. Een groot voordeel, want het is heerlijk rustig en je krijgt alle aandacht.

Omgeving Ramsau bei Berchtesgaden

Berchtesgadener Land is een populaire streek in Duitsland en de mensen leven voornamelijk van het toerisme. De Watzmann is de hoogste berg in het Nationale Park Berchtesgaden en wordt ook wel ‘’Watzmann mit frau und kindern’’ genoemd, omdat de berg uit één hoge top en een aantal lagere bestaat.

Vanuit Haus Oberlantal heb je een fantastisch uitzicht op de Watzmann en de Hochkalter. Het Nationale Park ligt begrensd aan Oostenrijk. In de tweede wereldoorlog was Berchtesgaden trouwens een belangrijke plaats voor Hitler. Hij woonde namelijk op de Obersalzberg dat vlakbij Berchtesgaden ligt.

Ons appartement ligt heerlijk afgelegen midden in de natuur en tegelijkertijd ben je toch binnen 15 minuten met de auto in Ramsau en Berchtesgaden. De Königssee is een populaire trekpleister en ligt op zo’n 20 minuten rijden met de auto. Je hoeft je appartement maar uit te stappen en je staat in het Nationale park. De locatie is daardoor een perfecte uitvalsbasis om te gaan wandelen.

De omgeving is enorm rustig en je komt hier helemaal tot rust. Wij verblijven er in december en toevallig sneeuwt het vijf dagen lang.

We genieten volop van de sprookjesachtige witte landschappen. Aan de andere kant weet ik zeker dat het hier in het voorjaar en de zomer ook supermooi is. Op zonnige dagen kun je dan genieten van een ontbijtje op het knusse balkon terwijl je geniet van de schapen in de weide.

Uitzicht Haus Oberlantal, Berchtesgaden, Duitsland
Uitzicht Haus Oberlantal

Fantastisch verblijf in Berchtesgaden

De omgeving van Berchtesgaden is fantastisch, maar je reis wordt extra speciaal als je verblijf ook nog eens heel prettig aanvoelt. Airbnb Haus Oberlantal geeft onze reis dan ook dat extra’s en we wanen ons in een sprookje.

Kathrein en Franz verwelkomen ons met een flesje wijn en geven een rondleiding door het brandschone appartement. Ze zijn enorm vriendelijk en elke dag is er de mogelijkheid om even iets te vragen of even een praatje te maken. Totaal niet geforceerd en heel gemoedelijk.

Bij locals verblijven heeft altijd een groot voordeel. Het is niet alleen lekker rustig maar ook leer je de omgeving beter kennen. Franz houdt enkele schapen en kippen. Daardoor krijg je het gevoel dat je op een boerderij verblijft en dat is erg leuk.

Schapen van Franz
Schapen van Franz
Schapen van Franz, Berchtesgaden Airbnb, Duitsland
Schapen van Franz
De schapenstal van Franz, Airbnb Berchtesgaden, Duitsland
De schapenstal van Franz

Het appartement Haus Oberlantal

Als we een dagje op pad zijn geweest of door de sneeuw hebben gelopen is het weer heerlijk thuiskomen. Het appartement is knus, goed geïsoleerd, warm, mooi afgewerkt, ruimtelijk, mooie houten details, modern en verder van alle gemakken voorzien.

Het appartement is door Hanz en Kathrein zelf gebouwd en ingericht en is nog niet eens een jaar oud. De bank kan uitgeklapt worden als ligbank en daar maken wij ‘s avonds natuurlijk gretig gebruik van.

Verder zijn de nachten er enorm stil, dat het slapen er een genot is. De uitzichten vanaf het balkon zijn adembenemend en je merkt dat de lucht er schoon is. Prachtige bergen, de sneeuw en de mistwolken die voorbijtrekken zijn geweldig. Kortom, dit is een magische plek.

Wanneer we in de ochtend vroeg naar huis vertrekken staan Hanz en Kathrein al klaar om ons vriendelijk uit te zwaaien.

Al met al is dit Airbnb waar alles perfect is en waar je van tevoren op hoopt.

Fantastisch uitzicht met Haus Oberlantal in het dal
Fantastisch uitzicht met Haus Oberlantal in het dal

dinsdag januari 7, 2020