Ga naar vegan recept

Gevulde pitabroodjes met spruitjes en nepgehakt

zondag 1 maart, 2020 - door

Deze heerlijk gevulde pitabroodjes met een kruim van spruitjes en plantaardig gehakt zijn enorm gezond. De pitabroodjes maak ik zelf van volkorenmeel en zijn dus erg vezelrijk.

Heb je de plantaardige burgers van de AH wel eens geproefd? Dat moet je echt eens doen, want die zijn echt lekker! Uiteraard kun je ze als burger op een broodje eten, maar in dit recept verkruimel ik het gehakt en verwerk het in een vulling voor de pitabroodjes. Sowieso is plantaardig gehakt heel handig om te verwerken in een spaghetti, lasagne of een vegan quiche.

Wellicht vind je het raar om de spruitjes te vermalen en dit samen met het plant gehakt in een pitabroodje te stoppen, maar het is echt lekker. De vulling breng ik heel simpel op smaak met sambal, ui en knoflook. Met een zelfgemaakte paprika dip besmeer ik de pita.

Supergezonde pitabroodjes, maar tegelijkertijd om te smullen. Dit recept voor vegetarische pitabroodjes is net junkfood. Dat zou je niet denken bij spruitjes toch?

Indien je kinderen hebt is dit een goede manier om spruitjes te verbergen. Het is een feestje om met je handen deze vrolijke pitabroodjes op te smikkelen!

Ingrediënten gevulde pitabroodjes

Vegetarische pitabroodjes

  • Spruitjes, 600 gram, geschild
  • AH Vegan plantaardig gehakt
  • Sambal naar smaak toevoegen, ik voeg 1 theelepel toe
  • Knoflook, 2 tenen
  • Ui, gesnipperd
  • Cherrytomaten

Paprika sausje

  • Hummus, 2 eetlepels
  • Paprikapoeder, 1 theelepel
  • Geroosterde paprika’s uit pot, 2 stuks
Vegetarische pitabroodjes
Vegetarische pitabroodjes

Recept gevulde pitabroodjes

  1. Maak de volkoren pitabroodjes, Maak hiervoor gebruik van ons recept. Je kunt natuurlijk kant en klare pitabroodjes kopen, maar dat is wel minder lekker.
  2. Maak nu de vulling voor de vegetarische pitabroodjes. Verwijder het kontje en de buitenste blaadjes van de spruiten en kook ze 6 minuten. Giet af en laat de deksel even op de pan, zodat de spruitjes iets door garen en dan afkoelen.
  3. Bereid het paprikasausje door de ingrediënten in de keukenmachine te doen. Maal dit vervolgens tot een fijne dipsaus en doe dit in een kommetje. Maak de keukenmachine vervolgens schoon.
  4. Scheur de AH plant burgers in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg de gekookte spruitjes en de sambal naar smaak toe. Pers de knoflooktenen uit. Maal het tot een grof mengsel. Verwarm intussen een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het spruitjes mengsel samen met de gesnipperde ui in de koekenpan voor ongeveer 8 minuten.
  5. Met de punt van een scherp mes zet maak je een inkeping in het pitabroodje. Snij de pita dan voorzichtig open. Besmeer de pita met het paprika sausje en vul met het spruitjes gehakt kruim. Garneer de gevulde pitabroodjes met cherrytomaten en ijsbergsla.

Tips

  • Ik heb sambal en knoflook toegevoegd, maar je kunt zelf variëren met kruiden en specerijen. Maak het zo pittig als je zelf wilt.
  • Ook lekker om een tortilla wrap te vullen met het spruitjes kruim.
  • Beleg de pitabroodjes verder met bijvoorbeeld plantaardige kaas, sla, avocado, augurk.
Gevulde pitabroodjes met plant gehakt en spruitjes
Gevulde pitabroodjes met plant gehakt en spruitjes

Ga jij dit recept ook maken? Wij vinden het superleuk als we het resultaat mogen zien ♥! Tag ons in je foto met jouw creatie op Instagram. Gebruik bij je post de hashtag #ERRERFOOD