Ga naar vegan recept

Koolsalade met appel en witlof

maandag 17 augustus, 2020 - door

Frisse salades zijn een enorme uitkomst in de zomer, want je hoeft niet boven de warme pannen te staan en een koud gerecht is dan enorm welkom. Deze crispy koolsalade met appel lijkt op coleslaw, maar dan met een aantal toevoegingen. Coleslaw is een groentesalade met onder andere witte kool met daar doorheen een dressing op basis van mayonaise en/of yoghurt. Meestal wordt het als bijgerecht gegeten zoals bij een barbecue. Eerder heb ik een witlofsalade met bleekselderij en ijsbergsla gemaakt zonder witte kool, je vind hier het recept.

Koolhydraatarm

Deze knapperige salade hebben wij als hoofdgerecht gegeten. Om er een volwaardige maaltijd van te maken heb ik walnoten en stukjes Violife ‘feta’ toegevoegd. Wanneer je geen plantaardige kaas wilt toevoegen kun je daarvoor in de plaats avocado erbij serveren. Deze koolsalade zit boordevol groenten en smaken. Daarnaast zitten er geen koolhydraten in. Wij kiezen er bewust voor om enkele dagen per week koolhydraatarm/beperkt te eten. Helemaal als we in de avond geen lichamelijke activiteit meer op de planning hebben staan.

Ingrediënten koolsalade met appel en witlof

Frisse salade

  • Wortel, fijn gesneden in blokjes
  • Biet julienne, 75 gram
  • Witlof, 1 stronk, fijn gesneden
  • Appel, in kleine stukjes
  • Witte kool of spitskool, 300 gram, reepjes
  • Rode ui, gesnipperd
  • Venkel, handvol fijngesneden
  • Augurken, 3 stuks, in stukjes
  • Walnoten, ongeveer 12 stuks
  • Violife Greek White, ongeveer 75 gram
  • Peterselie, 15 gram, grof gehakt
  • Peper en zout

Dressing

  • Mayonaise (minder vet), 3 eetlepels
  • Plantaardige yoghurt (bijvoorbeeld op basis van soja), 2 eetlepels
  • Mosterd, 1 eetlepel
  • Witte wijnazijn, 2 eetlepels
  • Agave siroop, 2 theelepels
Heerlijke koolsalade met appel en witlof
Heerlijke koolsalade met appel en witlof

Bereiding koolsalade met appel

  1. Dit gerecht is enorm simpel te maken, want het is eigenlijk alleen een kwestie van wassen en snijden.
  2. Begin als eerste met de dressing door de ingrediënten bij elkaar te mixen in een kom.
  3. Daarna kraak je de walnoten indien nodig en hak ze grof.
  4. Nu voeg je alle groenten bij elkaar in een grote schaal en schep je de dressing, walnoten en feta hierdoor heen. Mix alles even goed door elkaar, zodat alle smaken goed gemixt zijn.
  5. Breng de koolsalade op smaak met peper en zout en voeg indien gewenst verder op smaak met citroensap. Kortom, een heerlijk frisse en simpele salade.

Tips

  • Voeg stukjes radijs toe voor extra groenten.
  • Om een tropisch tintje aan je gerecht te geven zou je stukjes ananas of mango kunnen toevoegen.
  • Als je meer zoetheid in de salade wil kun je rozijnen nemen. Of kies voor bijvoorbeeld stukjes dadels of vijgen.
  • De koolsalade is ook perfect als bijgerecht voor bij een barbecue.
Frisse koolsalade recept
Frisse koolsalade recept

Ga jij dit recept ook maken? Wij vinden het superleuk als we het resultaat mogen zien ♥! Tag ons in je foto met jouw creatie op Instagram. Gebruik bij je post de hashtag #ERRERFOOD