Ga naar vegan recept

Zelf wraps maken van volkorenmeel

22 augustus, 2020 - door

Wij kopen zelf ook wel eens tortilla wraps uit een pakje, zoals die van het merk No Fairytales. Deze groente tortilla’s zijn wel een stuk gezonder dan de versie gemaakt van alleen bloem, want dat is niet voedzaam. Maar zelf volkoren wraps maken is eigenlijk enorm simpel en versgebakken zijn ze natuurlijk het meest lekker. Want je proeft echt het verschil met een kant en klare wrap en ze bevatten ook geen rare e-nummers of andere vreemde ingrediënten. En, nog een voordeel, zelf bakken is spotgoedkoop! Wij koken ze regelmatig en wat betreft vullingen kun je alle kanten op. Kijk hier bijvoorbeeld voor een heerlijke roti en burrito vulling.

Het bakken van tortilla wraps

Terwijl je ze bakt hult je huis zich in de geur zoals je die in een bakkerij waarneemt. Het enige wat je nodig hebt is volkorenmeel, olijfolie, water en een koekenpan en oh ja, ook een deegroller. Alhoewel, wanneer je geen deegroller hebt kun je ook prima een glazen fles gebruiken bijvoorbeeld. Wanneer je de volkoren wraps eenmaal zelfgemaakt hebt weet ik zeker dat je ze vaker gaat bereiden. Je moet wel even aanvoelen hoe lang je de tortilla’s in de pan hebt, want wanneer je ze te lang op te hoog vuur bakt zullen ze krokant worden. Dat zorgt ervoor dat je ze lastiger kunt oprollen als ze gevuld zijn. Bak ze dus zeker niet te lang tenzij de wrap een ander doel gaat hebben. Want het is ook ontzettend lekker om ze in stukken te scheuren en bijvoorbeeld te dippen in een hummus of guacamole.

Ingrediënten 6 volkoren wraps

  • Volkorenmeel, 200 gram
  • Lauwwarm water, 120 ml water
  • Olijfolie, ongeveer 1 eetlepel
Zelf wraps maken van volkorenmeel, olijfolie en water Zelf wraps maken van volkorenmeel, olijfolie en water

Zelf volkoren wraps maken

  1. Meng het volkorenmeel met het water en doe hierbij de olijfolie. Kneed dit mengsel goed door tot een deeg. Draai er vervolgens 6 balletjes van met je handpalmen.
  2. Bestuif het aanrecht met een beetje meel (niet te veel) en rol elk balletje dun uit tot een cirkel met behulp van een deegroller.
  3. Verwarm een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak één voor één de volkoren wraps in 50 seconden lichtbruin aan beide kanten. Druk tijdens het bakken de wrap even aan met een spatel, zodat de luchtbellen eruit gaan. Bak ze niet te lang, want dan worden ze te hard. Oefening baart kunst.

Tips

  • Voeg kruiden toe aan het deeg zoals tijm, rozemarijn en oregano.
  • Vul de tortilla wraps met wat je maar lekker vindt. Ze zijn koud en warm te eten met warme of koude vulling. Voor lunch, avondeten of als snack tussendoor. Kortom, ze zijn ontzettend veelzijdig.
Simpel recept voor tortilla wraps Simpel recept voor tortilla wraps

Ga jij dit recept ook maken? Wij vinden het superleuk als we het resultaat mogen zien ♥! Tag ons in je foto met jouw creatie op Instagram. Gebruik bij je post de hashtag #ERRERFOOD