Ga naar vegan recept

Koude wraps met nectarine en cashewnoten

vrijdag 11 september, 2020 - door

Onlangs heb ik eindelijk ons recept voor volkoren tortilla wraps online gezet. Remco en ik maken ze heel vaak en vullen ze met werkelijk van alles. In dit recept heb ik koude wraps gemaakt met daarin onder andere stukjes nectarine. Lekker fris en zoet. Nectarines zijn zonvruchten en nog verkrijgbaar tot ongeveer oktober. Nog even van deze zoete vrucht genieten dus. De vrucht is ook heel goed te verwerken in een salade. Maar wanneer de nectarine uit het seizoen is kun je ook ander zoet fruit in de plaats nemen zoals mango. Dat is het hele jaar verkrijgbaar. Of anders zelfs gedroogd fruit zoals vijgen. Naast nectarine voeg ik cashewnoten, avocado, komkommer en kiemgroente toe. Alles bij elkaar in een schaal, een scheut olijfolie erbij met een snuf peper en je koude vulling voor de wrap is alweer klaar. Het is lekker om de wraps te besmeren met een veganistische spread. Je kunt tegenwoordig uit vele varianten kiezen.

Ingrediënten tortilla wraps

Koude wraps met nectarine en cashewnoten
Koude wraps met nectarine en cashewnoten

Recept koude wraps met nectarine

  1. Maak de wraps van volkorenmeel zoals in het recept beschreven. Of koop kant en klare volkoren wraps of No Fairytales groente wraps.
  2. Rooster de cashewnoten lichtbruin in een koekenpan met een beetje olijfolie.
  3. Was de nectarines en de komkommer en snij vervolgens in stukjes.
  4. Snij de avocado rondom, haal de helften van elkaar en snij er lijnen in zodat je de stukjes avocado eruit kan scheppen.
  5. Voeg de nectarine, komkommer, cashewnoten, kiemen en avocado in een schaal. Doe er een scheut olijfolie bij en breng op smaak met gemalen peper.
  6. Serveer de wraps en het nectarine mengsel apart. Besmeer de wraps met de knoflook spread en beleg met de nectarine salade.
  7. Breng de wraps verder op smaak met sambal, peper en zout als je wil.

Tips

  • Als je niet van nectarine houdt, is mango bijvoorbeeld ook erg lekker.
  • Deze koude wraps zijn perfect om mee te nemen.
Zelfgemaakte volkoren tortilla wraps
Zelfgemaakte volkoren tortilla wraps

Ga jij dit recept ook maken? Wij vinden het superleuk als we het resultaat mogen zien ♥! Tag ons in je foto met jouw creatie op Instagram. Gebruik bij je post de hashtag #ERRERFOOD