Marokkaanse salade
maandag 15 juli, 2019 - door errer backdrops
- 2 personen
- Marokkaans
- Salade, Hoofdgerecht, Lunch
- Gebruikte backdrop: bekijk onze collectie
Couscous is enorm geschikt voor een heerlijke Marokkaanse salade. Wij houden ontzettend van couscous, want je kunt er eigenlijk alles mee combineren. En in de zomer is het erg lekker door koude salades. Je waant je in Oosterse sferen met dit recept, want deze salade heeft een Marokkaanse inslag. Het enige dat je moet toevoegen zijn groenten en noten met als resultaat een gezonde maaltijd. Binnen een half uur heb je deze heerlijke salade op tafel staan, want veel werk is het zeker niet. Bovendien is de salade vegetarisch en zelfs veganistisch.
Door de couscous meng ik spinazie, bladpeterselie, avocado, dadels, granaatappel en pistachenoten. De dadels zorgen voor een zoete inslag en de granaatappel voor een zure smaak. Granaatappel is verder zeer gezond, omdat het enorm veel vitamine C en kalium bevat. Grappig is dat de granaatappel ook wel ‘’het symbool voor de gezondheid’’ wordt genoemd. In ieder geval zijn de mooie rode pitjes perfect voor het opfleuren van je gerecht.
Deze couscous salade heeft geen ingewikkelde dressing nodig, want het zit al vol met pure smaken. Het enige wat je nodig hebt is natuurlijk een goede olijfolie, want hiermee maak je de couscous salade helemaal af.
Ingrediënten Marokkaanse salade
- Volkoren couscous, 150 gram
- Dadels, 8 stuks
- Granaatappel
- Verse spinazie, 2 handen
- Avocado
- Handvol verse bladpeterselie
- Pistache noten, 50 gram, ongezout en ongebrand is altijd het meest gezond
- Scheut goede extra vergine olijfolie
Bereiding Marokkaanse salade
- Ten eerste bereid je de couscous volgens de verpakking. Zet daarna opzij.
- Vervolgens verwijder je de schil van de avocado en snij je deze in stukjes.
- Ga nu aan de slag met de granaatappel. Dat is altijd wel even een klus. Daarvoor kun je het beste eerst de granaatappel doormidden snijden. Dan sla je met een lepel op de bolle kant, zodat de pitjes eruit vallen. Zet een grote schaal voor je neer en laat de pitten hier in vallen. Volgens mij is dit de meest makkelijke manier.
- Daarna snij je de dadels in stukjes. Verwijder de stelen van de spinazie en scheur het blad in stukken. Hak als laatste de peterselie grof.
- Nu ben je al klaar met de voorbereidingen en kun je gaan serveren. Doe de couscous in een grote schaal. Doe hetzelfde met de granaatappel pitjes, avocado, spinazie, bladpeterselie en dadels. Garneer hierover de pistache noten. Als finishing touch druppel je er olijfolie overheen. Kortom, binnen een half uur heb je een ontzettend lekkere couscous salade.
Tips
- Je kunt nog een beetje citroensap en agave siroop toevoegen aan de salade.
- In plaats van dadels kun je bijvoorbeeld ook vijgen of rozijnen toevoegen.
- Varieer met bladgroenten en overige groenten.
- Zwarte olijven of partjes nectarine zijn ook lekker erdoor heen.
- Ook munt is enorm geschikt in deze salade.
Ga jij dit recept ook maken? Wij vinden het superleuk als we het resultaat mogen zien ♥! Tag ons in je foto met jouw creatie op Instagram. Gebruik bij je post de hashtag #ERRERFOOD