Ga naar vegan recept

Pasta asperges met aardbeiensaus

zondag 3 mei, 2020 - door

Al zeg ik het zelf, ik vind dit pasta asperges recept met aardbeiensaus best verrassend. Eerder heb ik een recept van pasta met gegrilde groene asperges beschreven op ons blog. Nu wilde ik witte asperges met aardbeien combineren. Aardbeien en asperges combineren in een salade is vrij bekend, maar ik wilde deze mooie Hollandse ingrediënten verwerken in een warme volkoren pasta. En wat me zo leuk leek was om een aardbeiensaus te maken van aardbei, munt en room. In gedachten smulde ik al wat af. Het recept is heel gemakkelijk en toch zet je iets verrassends op tafel.

Violife

De fusilli pasta met aardbeien en asperges wordt verder gecombineerd met Greek White kaas van Violife en geroosterde zonnebloempitten. Violife is een Grieks merk en het bedrijf heeft sinds de jaren ‘90 diverse soorten vegan kaas op de markt gebracht. Geraspte kaas, plakken kaas, smeerkaas, cheddar kaas en nog veel meer. Mooie producten als vervanging voor dierlijke kaassoorten.

Remco en ik eten geregeld de plakken kaas en de diervrije Greek White die qua uiterlijk eigenlijk vergelijkbaar is met feta. Voor tosti’s zijn de plakken kaas perfect, want die smelten erg goed. Greek White van Violife lijkt op feta, maar eerlijk gezegd vinden wij de plantaardige variant veel lekkerder. De kaas is namelijk ontzettend romig van smaak en zacht in de mond. Perfect om te combineren in een salade met olijven en tomaatjes of zoals in deze pasta asperges met aardbeiensaus. En je hoeft er maar een klein stukje van toe te voegen om meerwaarde aan je gerecht te geven. Violife is verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

Ingrediënten pasta asperges

 • Volkoren fusilli, 90 gram (koolhydraatbeperkte maaltijd)
 • Witte asperges 600 gram ongeschild (350 gram geschild)
 • Hollandse aardbeien 250 gram voor saus + circa 5 aardbeien
 • Sojaroom, 80 gram
 • Citroensap, 1 eetlepel
 • Verse munt, handje vol
 • Gemalen peper
 • Bladsla, 100 gram
 • Greek white Violife, 50 gram, in stukjes
 • Zonnebloempitten, handje vol
Pasta asperges met aardbeien en munt
Pasta asperges met aardbeien en munt

Bereiding pasta asperges

 1. Schil de asperges en snij 1,5 cm van de houten uiteinden eraf. Snij in stukjes en kook gaar in ongeveer 6 minuten, dit ligt ook de dikte van de asperges. Giet vervolgens af en zet opzij.
 2. Kook de fusilli pasta en giet af.
 3. Rooster de zonnebloempitten in een koekenpan.
 4. Was de aardbeien en snij het kroontje eraf.
 5. Voeg in de blender 250 gram aardbeien, 80 gram sojaroom, de verse munt, een snuf gemalen peper en een eetlepel citroensap toe. Mix dit tot een gladde saus.
 6. In een kookpan voeg je de fusilli pasta, de aardbeiensaus en de asperge stukjes. De aardbeien die je over hebt snij je in stukjes en roer je ook door de pasta net als de blokjes Violife kaas.
 7. Neem twee diepe borden. Maak een bedje van bladsla, verdeel de pasta en garneer met de zonnebloempitten en fijngesneden munt.

Tips

 • Uiteraard kun je in plaats van fusilli ook een andere pasta soort nemen zoals penne, farfalle of tagliatelle. Kies wel voor een volkoren pasta variant indien mogelijk. Dit is veel gezonder. Uiteraard kun je meer pasta toevoegen indien gewenst.
 • Kies voor basilicum in plaats van munt voor de aardbeiensaus. Onze voorkeur gaat uit naar munt, maar als je meer van basilicum houdt is dat ook mogelijk.
 • Kies voor groene asperges in plaats van witte asperges. Grill ze dan van tevoren.
Pasta met aardbeiensaus
Pasta met aardbeiensaus

Ga jij dit recept ook maken? Wij vinden het superleuk als we het resultaat mogen zien ♥! Tag ons in je foto met jouw creatie op Instagram. Gebruik bij je post de hashtag #ERRERFOOD