Ga naar vegan recept

Gegrilde groene asperges met pasta

dinsdag 14 mei, 2019 - door

Vroeger at ik eigenlijk vrijwel nooit groene asperges. Mijn moeder haalde alleen witte asperges in huis voor zover ik me kan heugen. Jammer, want groene asperges hebben ontzettend veel smaak. Mijn bereiding voor het grillen van groene asperges is heel simpel en zo gepiept. Zodra het lente is profiteren wij volop van het asperge seizoen, want voordat je het weet is dat voorbij.

In dit plantaardige recept combineer ik gegrilde asperges met volkoren pasta. Daardoor proef je de grillsmaak door het hele gerecht heen en dat is enorm lekker. Verder voeg ik nog iets plantaardige room, vegan smokey ham, ui en knoflook toe. Daarnaast voeg ik Italiaanse kruiden toe, onder andere oregano en tijm. Als laatste garneer ik het gerecht met verse bieslook. Let even op de juiste dikte wanneer je asperges gaat kopen, omdat hele dunne uitdrogen tijdens het grillen.

Ingrediënten groene asperges grillen

  • Volkoren pasta, 150 gram, bijvoorbeeld Fusilli
  • Groene asperges, 12, (koop niet enorm dunne, omdat ze uitdrogen tijdens het grillen)
  • Plantaardige room, 100 ml
  • Quorn vegan smoky ham, 100 gram, in stukjes
  • Witte ui, gesnipperd
  • Knoflook, 2 teentjes, fijngehakt
  • Tijm, 1 theelepel
  • Oregano, 1 theelepel
  • Handvol gehakte bieslook
  • Optioneel: edelgistvlokken
Gegrilde groene asperges met pasta Gegrilde groene asperges met pasta

Recept gegrilde groene asperges

  1. Begin als eerste met het grillen van de groene asperges. Verwijder 1 cm van de onderkant, omdat deze te houtachtig is. Dat is niet lekker.
  2. Verder schil je normaal gezien nooit groene asperges, behalve als ze vrij dik zijn zoals die van mij. Ik schil daarom alleen iets van de onderkant eraf.
  3. Zet een grillpan op het vuur. Voordat je de asperges in de pan legt vet je ze in met olijfolie. Grill ze daarna 10 tot 15 minuten. Hoe lang hangt een beetje af van de gewenste zachtheid. Tijdens het grillen draai je de asperges om.
  4. Kook intussen de volkoren pasta.
  5. Wanneer de asperges klaar zijn snij je ze in stukjes.
  6. Als laatste verwarm je een wok met daarin een scheutje olijfolie. Fruit de ui aan en voeg na een minuut de knoflook toe evenals de de tijm, oregano en room. Voeg tot slot de vegan ham, gegrilde groene asperges, pasta toe. Doe hetzelfde met de helft van de bieslook. Breng dan ook smaak met peper.
  7. Serveer de pasta met daarover heen de resterende bieslook en eventueel met edelgistvlokken.

Tips

  • Pers wat citroensap over het gerecht.
  • Garneer met wat edelgistvlokken.
Groene asperges grillen Groene asperges grillen

Ga jij dit recept ook maken? Wij vinden het superleuk als we het resultaat mogen zien ♥! Tag ons in je foto met jouw creatie op Instagram. Gebruik bij je post de hashtag #ERRERFOOD