Ga naar vegan recept

Kipsaté salade vegan

zaterdag 10 oktober, 2020 - door

Ik moest van mezelf echt een keer vegan kipsaté salade maken, want wij zijn enorme fan van satésaus en pindakaas. Vroeger aten wij geregeld kant en klare kip saté salade uit de supermarkt. Gewoon lekker op toast voor bij de borrel of op een cracker tijdens de lunch. Maar sinds wij geen kip meer eten, en dat zijn al aardig wat jaren, hebben wij geen kipsalade meer gegeten. Dus werd het hoog tijd voor dit recept.

Goed gevulde saté salade

Nu kun je natuurlijk simpelweg vegetarische kip stukjes nemen met pindakaas en mayonaise, maar ik had zin om uit te pakken en er ook groenten doorheen te mixen. Op Internet ben ik gaan kijken naar de ingrediënten lijsten die op verpakkingen van saté salades staan. Je schrikt van alle vreemde e-nummers en andere ingrediënten die onbekend zijn, maar ik probeer graag uit te pluizen waar een dergelijk kant en klaar product uit bestaat. Hieruit is vervolgens mijn eigen recept ontstaan. Spitskool en ui wordt vaak toegevoegd aan kipsaté salades en ananas vind ik zelf een frisse toevoeging. Overigens kun je de salade prima aanpassen naar eigen smaak en het bijvoorbeeld ook pittiger maken.

Ingrediënten

 • Plant kip Vegetarische Slager of vergelijkbaar product, 160 gram
 • 100% pindakaas, 2,5 eetlepels
 • Ananas, vers of uit blik op waterbasis, 100 gram
 • Spitskool of witte kool, 75 gram
 • Kleine witte ui
 • Haver fraiche of soja yogurt, 1 eetlepel
 • Mayonaise, 1 eetlepel
 • Sambal, 1 theelepel, of meer toevoegen voor extra pit
 • Ketjap manis, 1 eetlepel
 • Sojasaus, 1 theelepel
Stokbrood met zelfgemaakte kipsaté salade
Stokbrood met zelfgemaakte kipsaté salade

Recept kipsaté salade

 1. Snij als eerste de vegan kip van de Vegetarische Slager in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de witte ui, ananas en witte kool.
 2. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
 3. Doe hierin de stukjes plant kip en voeg na drie minuten de ui en witte kool toe. Roerbak alles gaar. Laat vervolgens afkoelen.
 4. Schep dit mengsel in een kom en voeg de pindakaas, haver fraiche, mayonaise, sambal, sojasaus en ketjap toe. Mix alles goed door elkaar.
 5. Roer op het laatst de stukjes ananas erdoorheen. Zet de kipsaté salade bij voorkeur een nacht in de koelkast, want dan trekken de smaken er goed in. Dit hoeft natuurlijk niet, want het al heel lekker om meteen op te eten.

Tips

Vegan kip saté voor bij de borrel of lunch
Vegan kip saté voor bij de borrel of lunch

Ga jij dit recept ook maken? Wij vinden het superleuk als we het resultaat mogen zien ♥! Tag ons in je foto met jouw creatie op Instagram. Gebruik bij je post de hashtag #ERRERFOOD