Ga naar vegan recept

Vegan kaasstengels

zondag 14 februari, 2021 - door

Traditionele kaasstengels in de supermarkt kopen zit er voor ons niet meer in. Maar wij zijn niet getreurd want zelf vegan kaasstengels maken is heel eenvoudig en snel te doen. Het is trouwens ook helemaal niet lastig om plantaardig bladerdeeg te vinden in de supermarkt. Je hebt bijvoorbeeld van Albert Heijn vers bladerdeeg op rol en er zijn vierkantjes te koop. Zelf heb ik de plakken van Koopmans gekocht, omdat ik die van Albert Heijn niet kon vinden. In dit recept voor bladerdeegstengels besmeer ik het deeg met groene pesto en bestrooi ik ze met edelgistvlokken. Een perfect bladerdeeghapje voor bij de borrel. De pesto heb ik voor dit recept niet zelf gemaakt, maar kant en klaar gekocht. Wel zo makkelijk als je niet veel tijd of zin hebt.

Twisten

Het recept is enorm simpel. Het moeilijkste gedeelte zit hem in het twisten van de bladerdeegstengels. Dat is een beetje gestoei, maar het is niet lastig. Je kunt vierkante plakken of een rol kopen voor dit recept. De rol moet je dan in stukken snijden. Je snijdt het grote plak dan in gelijke delen, besmeert ze met pesto en vouwt ze dan dicht. Vervolgens draai je ze als een wokkel. Zelf heb ik plakjes bladerdeeg gekocht en deze aan elkaar geplakt om langere stengels te krijgen. Vanzelfsprekend kun je ook korte kaasstengels maken. Draai de stengels pas wanneer ze op de bakplaat liggen, want ze zijn moeilijk te verplaatsen na het twisten.

Ingrediƫnten bladerdeegstengels

Vegan kaasstengels met pesto en edelgistvlokken
Vegan kaasstengels met pesto en edelgistvlokken

Hoe maak je vegan kaasstengels?

  1. Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat ontdooien indien nodig.
  2. Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Bereid de oven voor op 225 graden.
  3. Leg 2 ontdooide bladerdeeg plakjes tegen elkaar aan en boetseer ze aan elkaar. Smeer er een dunne laag pesto overheen en bestrooi met edelgistvlokken of geraspte kaas.
  4. Maak 2 andere ontdooide bladerdeeg vellen aan elkaar vast en leg deze erop zodat alles bedekt is.
  5. Snij nu in de lengte 4 gelijke stroken en leg ze voorzichtig op een bakplaat bedekt met bakpapier. Draai de stroken voorzichtig in een wokkel terwijl je de uiteinden vast houdt. Eerst de ene kant en dan de andere kant.
  6. Je houdt 2 plakken bladerdeeg over. Deze snij je beiden doormidden, zodat je 4 plakjes hebt. Boetseer ze weer per 2 aan elkaar in de lengte en besmeer met pesto. Leg de andere reep er vervolgens weer overheen. Uit de 2 plakken haal je dus nog 2 kaasstengels. In totaal heb je 10 bladerdeegstengels.
  7. Besmeer de vegan kaasstengels met een beetje amandelmelk en bak ze in 15 tot 20 minuten goudbruin. Laat ze iets afkoelen, zodat ze knapperig worden.

Tips

  • Je kunt ook korte bladerdeegstengels maken. Dan hoef je niet 2 bladerdeeg plakken aan elkaar te plakken en haal je er 20 stengels uit.
  • Ook lekker met zeezout. Bestrijk dan de ontdooide bladerdeeg met een beetje melk en strooi er zeezout overheen. Licht aan drukken en draai ze dan in een twist.
  • Gebruik plantaardige geraspte kaas in plaats van edelgistvlokken.
Plantaardige pesto stengels
Plantaardige pesto stengels
Bladerdeegstengels van vegan bladerdeeg
Bladerdeegstengels van vegan bladerdeeg

Ga jij dit recept ook maken? Wij vinden het superleuk als we het resultaat mogen zien ♥! Tag ons in je foto met jouw creatie op Instagram. Gebruik bij je post de hashtag #ERRERFOOD