Ga naar vegan recept

Vegetarische pasta pesto basilicum

dinsdag 24 maart, 2020 - door

In dit recept voor vegetarische pasta pesto verwerk ik de basilicum pesto die we eerder op de website hebben beschreven. Verder combineer ik dit heerlijke sausje met volkoren spaghetti, plantaardige kipstukjes, champignons, geroosterde zonnebloempitten en edelgistvlokken. Naast deze heerlijke pasta pesto serveer ik een frisse salade om extra groenten aan de maaltijd toe te voegen.

Een aantal dagen in de week eten wij koolhydraatbeperkt. Dit houdt in dat we minder koolhydraten eten tijdens het avondeten. Meestal halveren we de geadviseerde portie dat op de verpakking staat. Dus in plaats van 75 gram pasta per persoon te nemen, eten wij deze hoeveelheid met zijn tweetjes. Daarvoor in de plaats voegen we extra groenten toe, zodat we wel een gevuld gevoel hebben na een maaltijd.

Voor deze vegan pasta pesto hebben we ook minder spaghetti toegevoegd, maar uiteraard kun je zelf de gewenste hoeveelheid kiezen. Als je bijvoorbeeld na de maaltijd nog gaat sporten, heb je meer koolhydraten nodig dan als je lichamelijk niet meer actief zal zijn.

Verder is deze pasta heel gemakkelijk en snel te maken. Daarnaast is dit recept ook gezond en voedzaam. Je kunt nog andere groenten meebakken met de champignons zoals paprika, courgette of ui. Ook kun je rucola en cherrytomaatjes op het laatste moment toevoegen. Kortom, je kunt de pasta pesto aanpassen naar jouw eigen voorkeuren.

Ingrediënten vegan pasta pesto

Vegetarische pasta pesto basilicum
Vegetarische pasta pesto basilicum

Recept vegetarische pasta pesto

  1. Maak de groene basilicum avocado pesto zoals beschreven in dit recept of maak een eigen variant.
  2. Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat beschreven.
  3. Rooster de zonnebloempitten een paar minuten totdat ze bruin kleuren. Haal de pitten eruit en doe ze in een schaaltje. Het roosteren van de pitten geeft zeker meerwaarde, omdat het extra smaak toevoegt aan je pasta.
  4. In dezelfde pan voeg je olijfolie toe en bak je de plantaardige kipstukjes lekker krokant en bruin.
  5. Intussen bak je de champignons in een wok.
  6. Voeg de spaghetti en de pesto toe aan de champignons zodra deze gebakken zijn. Als laatste voeg je de kipstukjes toe en roer je alles goed door elkaar. Als de spaghetti ‘droog’ aanvoelt kun je een paar eetlepels water toevoegen.
  7. Dan garneer je de vegan pesto pasta met de zonnebloempitten. Daarbij kun je ook nog edelgistvlokken serveren.

Tips

  • Serveer er een frisse salade bij om extra groenten aan je maaltijd toe te voegen. De vegetarische pasta pesto bevat namelijk niet erg veel groenten. Neem bijvoorbeeld ijsbergsla, Hollandse sla of spinazie en doe er stukjes komkommer, appel, cherrytomaten of olijven doorheen.
  • Lekker is ook de vegan feta van Violife. Probeer het eens eens door je salade, want die is echt heel erg lekker! Je kunt deze Greek White gewoon kopen bij de Albert Heijn. Je hoeft er maar een heel klein stukje van te gebruiken om een heerlijke smaak aan je salade te geven.
Vegan pasta pesto
Vegan pasta pesto

Ga jij dit recept ook maken? Wij vinden het superleuk als we het resultaat mogen zien ♥! Tag ons in je foto met jouw creatie op Instagram. Gebruik bij je post de hashtag #ERRERFOOD