Ga naar vegan recept

Witlofsalade

woensdag 3 juli, 2019 - door

Deze witlofsalade met appel is ontzettend fris en zit vol met knapperige ingrediënten. Op warme dagen is het fijn om koude salades te eten, aangezien je snel klaar wilt zijn. Daarnaast heb je meestal geen zin in warm eten. Bovendien is deze salade koolhydraatarm, waardoor de salade licht is. Mits je toch koolhydraten wil, kun je bijvoorbeeld couscous of rijst erbij maken.

In dit recept combineer ik verschillende soorten groenten. Onder andere witlof, venkel, bospeen en radijs. Daarnaast vul ik de salade aan met walnoten en amandelen, want dat is enorm gezond.

Verder voeg ik vegan feta toe, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je zou hiervoor in de plaats bijvoorbeeld ook avocado kunnen nemen. Door middel van rozijnen kun je de salade zoeter maken. Indien je daar van houdt is dat een erg goede combinatie met witlof en venkel.

Deze frisse salade is knapperig, licht en fris. Dat niet alleen, want het is ook simpel en snel te maken. Voor ons was de frisse salade voldoende als hoofdgerecht, maar het zou ook een bijgerecht kunnen zijn. Bijvoorbeeld voor bij een barbecue of picknick. Tot slot maakt de mosterd dressing de salade af.

Ingrediënten witlofsalade

Frisse salade

  • Witlof, 2 stronken fijngesneden
  • Venkel, fijngesneden
  • Bospeen, 3 stuks, fijne schijfjes
  • Bleekselderij, 3 stengels, dun gesneden
  • Radijs, 12 stuks, in schijfjes
  • Appel, in stukjes
  • Kommetje ijsbergsla, fijngesneden
  • Walnoten, 20 stuks, gepeld en gehakt
  • Handvol amandelen
  • Optioneel: Vegan feta kaas in blokjes (wij gebruikten Soyananda), gekocht bij Ekoplaza

Mosterd Dressing

  • Sap van een limoen
  • Plantaardige mayo, 1 theelepel
  • Plantaardige yoghurt, 3 theelepels
  • Mosterd, 1,5 theelepel
  • Ahorn siroop, 1 eetlepel
  • Gemalen peper
Witlofsalade met appel en venkel Witlofsalade met appel en venkel

Recept witlofsalade met appel

  1. In een zeer grote kom voeg je de witlof, venkel, wortel, selderij, radijs en appel toe. Doe hetzelfde met de noten en de ijsbergsla.
  2. Bereid vervolgens de mosterd dressing in een aparte kom. Meng de limoensap, mayo, yoghurt en siroop door elkaar. Als laatste doe je de mosterd erbij. Breng ten slotte op smaak met gemalen peper. Eventueel kun je de dressing natuurlijk nog naar eigen wens aanpassen.
  3. Meng de witlofsalade met appel met de dressing of serveer deze apart ernaast.

Tips

  • Kies bijvoorbeeld kool in plaats van witlof.
  • Voeg stukjes augurk toe aan de witlofsalade.
  • Gebruik avocado in plaats van vegan feta.
  • Voeg gedroogde vruchten toe. Te denken valt aan rozijnen of stukjes dadels.
Frisse salde met venkel, appel en bleekselderij Frisse salde met venkel, appel en bleekselderij

Ga jij dit recept ook maken? Wij vinden het superleuk als we het resultaat mogen zien ♥! Tag ons in je foto met jouw creatie op Instagram. Gebruik bij je post de hashtag #ERRERFOOD