Zelf kip kerrie salade maken
vrijdag 13 november, 2020 - door errer backdrops
- 1 personen
- Nederlands
- Lunch, Feest, Tussendoortje, Snack
- Gebruikte backdrop: Fantasie muur
Kip kerrie salade doet mij altijd denken aan een verjaardag, alleen waren deze salades beslist niet vegan laat staan vegetarisch. Vaak werden dan de kuipjes komkommersalade, tonijnsalade en eiersalade van de welbekende merken op tafel gezet met daarbij een schaaltje toast. In de supermarkt zie je het aanbod vegetarische en vegan salades steeds groter worden gelukkig alhoewel vegan nog altijd wel moeilijk te vinden is. Gelukkig maak ik het graag zelf en dat is natuurlijk ook het lekkerst. Eerder maakte ik ook al een veganistische kip saté salade en dat vonden wij ook een succes. Deze kip kerrie salade is natuurlijk lekker op toast voor bij een borrel, maar kan natuurlijk ook op een cracker of op een hard broodje voor bij de lunch.
Makkelijke kip kerrie
Eerder heb ik al een kip kerrie salade gemaakt, maar dan met jackfruit erin verwerkt in plaats van vegan kip stukjes. Dat kan ook prima, maar dan heeft het een wat ‘’lichtere’’ smaak met minder bite. Vandaar dat ik de salade nogmaals gemaakt heb, maar dan met de kipstukjes van de Vegetarische Slager en dat heeft toch onze voorkeur. Dit recept is echt ontzettend simpel en snel te maken. In mijn kip kerrie zit mango en dat geeft een lekker zoetje aan de salade. Verder kun je nog variëren met de ingrediënten. Je zou ook appel kunnen nemen in plaats van mango. Of voeg stukjes augurk toe aan de salade.
Ingrediënten
- Vegan kip Vegetarische Slager, 160 gram
- Kerriepoeder, 2 theelepels
- Kurkuma, 0,5 theelepel
- Mango, 75 gram
- Plantaardige light mayonaise, 2 eetlepels
- Mosterd, 1 theelepel
- Rode ui, 1 eetlepel, fijngesnipperd
Hoe maak je de kip kerrie salade?
- Snij als eerste de plant stukjes van de Vegetarische Slager heel fijn.
- Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en voeg de kip toe. Na twee minuten roerbakken doe je ook de kerriepoeder en kurkuma erbij. Hierna bak je nog een minuut door en dan zet je het vuur uit.
- Schep het mengsel in een kom.
- Snij intussen de mango en rode ui in hele fijne stukjes.
- Voeg vervolgens de mayonaise, mosterd, mango en rode ui toe aan de salade. Mix alles goed door elkaar.
- Breng de kip kerrie salade op smaak met peper en zout.
Tips
- In plaats van mango kun je ook ananas gebruiken.
- Je kunt nog stukjes augurk of appel toevoegen. Dat maakt de kerrie salade lekker knapperig.
- In plaats van vegan kip stukjes kun je ook jackfruit gebruiken voor een lichtere smaak.
Ga jij dit recept ook maken? Wij vinden het superleuk als we het resultaat mogen zien ♥! Tag ons in je foto met jouw creatie op Instagram. Gebruik bij je post de hashtag #ERRERFOOD