Vegan recepten

Veganistische recepten

Koken werkt voor ons enorm ontspannend. Lekker en gezond eten is voor ons de basis in het leven. Al een geruime tijd eten wij vegetarisch en sinds januari 2020 zijn we veganistisch gaan eten. Dierenleed speelt voor ons de grootste rol om deze stap te zetten, maar ook de bijdrage die je doet voor het behoud van de natuur. Want het eten van dierlijke producten veroorzaakt veel schade aan onze planeet. Het enorme landoppervlak dat wereldwijd nodig is voor het houden van vee zou veel beter gebruikt kunnen worden voor het verbouwen van voedsel dat rechtstreeks de mensen voedt. Veel efficiënter en diervriendelijker. Als jij ook de overgang wilt maken naar vegan eten maak je grote impact en verklein je jouw ecologische voetafdruk enorm.

En ik moet toch echt concluderen dat vegan eten helemaal niet moeilijk is. Er zijn intussen zoveel goede opties en vleesvervangers te verkrijgen en het Internet staat bomvol met heerlijke plantaardige recepten. Dus waarom zouden we het dan niet doen?

Wij hopen dat onze recepten een inspiratie zullen zijn voor anderen die ook over willen gaan naar een (meer) plantaardig dieet. Onze vegan recepten zijn natuurlijk lekker, maar ook zo gezond mogelijk. Zo min mogelijk toegevoegde suikers, veel volkoren granen, groente, zaden, noten, peulvruchten en fruit. Je vindt hier allerlei inspiratie voor onder andere het avondeten, lunch, bijgerechten en heerlijke tussendoortjes.